Araszoló sofőrökkel főszerepben nyílik ingyenes street photo kiállítás Budapesten

Soós Bertalan nem mindennapi fotói 2022. február 17-től egy hónapon keresztül ingyenesen megtekinthetők a Főfotó kiállítóterében.

Fotó: Soós Bertalan

Soós Bertalan az utca embere helyett most autósokat kapott lencsevégre – szokatlan fényviszonyok között.

Október második felében van egy hét, amikor a nap első és utolsó sugarai alacsony szögben szántanak végig Budapest leghosszabb sugárútjain, így a vakító fény pont szembe világítja a forgalomban résztvevőket. Reggel a városból kifelé igyekvőket az Üllői úton, este a belváros felé araszolókat pedig a Rákóczin.

Kevésbé örül a sofőr, annál inkább a fotós, hiszen ilyenkor a piros lámpánál várakozó, szürke hétköznapokban fel sem tűnő autósok életének egy-egy mozzanata természetes rivaldafényt kap.

blank
Fotó: Soós Bertalan

Az 500 mm-es teleobjektívvel készített fotókon az erős fényviszonyoknak köszönhetően az árnyékban lévő képrészletek teljes feketeségbe vesznek, így rendkívül kontrasztos képek születnek. A szemkikockázásról a lehajtott napellenző árnyéka gondoskodik, emiatt személytelenül koncentrálhatunk a karakterekre, a fények és árnyékok furcsa játékára, továbbá olyan szokatlan, intim és vicces részletekre, amelyekre valószínűleg sosem figyelnénk fel.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető február 17. és március 17. között a Főfotó kiállítóterében, a Baross utca 10-es szám alatt.