Vidéki elvonulásra csábít a Visegrádi-hegység erdejének romantikus faházikója

Mindannyiunkban él egy kép gyerekkorunk meséi hallatán a csendes, erdei mézeskalácsházikóról, aminek kéményéből jólesőn fodrozódik a kandallóból felszálló füst, ablakai hívogatóan és békésen mutatják az utat a rengetegben, olyan barátságosan invitálva az elvonulásra, aminek egész egyszerűen képtelenség ellenállni.

Létezik egy hely, nem is olyan messze Budapesttől, a Visegrádi-hegység legmagasabb hegyén fekvő erdei rengetegben, ahol megelevenedik gyerekkorunk mézeskalácsházikója, minden képzeletünkben élő apró részletével együtt.

A hegyháton húzódó Dobogókő romantikájában bújik meg egy nem mindennapi fakuckó, az ALMAFAHÁZ, melynek nemcsak meghittsége, de története is elragadó, hiszen egy apró székely falu 100 éves boronaházáról van szó, mely megmenekülve az enyészettől, Dobogókő szívében kelt új életre.

Az értékmegőrzés azonban nem csak ebben érhető tetten, megpillanthatjuk a lehető legapróbb részletekben, ahogy átlépjük ennek a mesebeli otthonnak a küszöbét: a reggeli teánkat melengető csészében, a kézműves anyagok felhasználásával készült berendezésekben, a múltidéző hangulatot árasztó enteriőrben.

A rohanó hétköznapokból kiragadó nosztalgikus hangulat páratlan módon ötvöződik a modern kor kényelmével, ezzel a párosítással pedig maradéktalanul átadhatjuk magunkat a teljes kikapcsolódásnak és pihenésnek.

Nincs is jobb így a tél derekán, a tavasz korai kezdetén, mint a kellemesen meleg házikó csendjéből figyelni a természet ébredését és hallgatni a madarak csicsergését. Megkoronázhatjuk a ráérős reggelek hangulatát, ha egyből a finn szaunában kezdünk vagy épp nyakig megmártózunk a kültéri dézsafürdőben, miközben magunkra is figyelve a természetben gyönyörködünk.

blank

Reggeli szeánszunkat követően pedig nincs is más dolgunk, mint élvezni a természet és a varázslatos környezet nyújtotta lehetőségeket: a napfényes sétákat, a megfáradt ízületeket megmozgató kirándulásokat, mesebeli házikónk körül csörgedező patakok felfedezését, a Zsivány-sziklák, az Ékszer-kövek, vagy épp a Rám-völgy és a Prédikálószék meghódítását.

blank

És ha kellemesen elfáradtunk, visszaérve nyugalmat árasztó hajlékunkba, porondra kerülhetnek a társasjátékok, körbevehetjük a billiárdasztalt, kedvenc könyvünkkel a kezünkben belehuppanhatunk a kényelmes fotelbe. De összegyűlhetünk a hatalmas étkezőasztal körül is, felidézve a nap legszebb pillanatait, és megvitatni, mikor térünk vissza újra a Pilis és Visegrádi-hegység ölelte mesebeli házikóba.

Elérhetőség:
ALMA-FA-HÁZ
2099 Dobogókő, Őzike utca 10.