Idézetes táblákkal virágoztatták fel a II. kerület kerítéseit

A II. kerületben járva-kelve, ráérősen sétálgatva vagy épp egy-egy utcatábla alatt elszaladva néhányan már biztosan látták, mivel gazdagodott a városrész eddigi 44 helyszíne.

Nem is olyan rég, a magyar kultúra napja alkalmából a II. kerület utcáiban és közterein az utcanévtáblák alatt kiegészítő táblákat helyeztek el. A kulturális élet egy-egy kiemelt jelentőségű szereplőjének nevét viselő utcanévtáblák számos új információval gazdagodtak így, segítségükkel megtudhatjuk például, hogy mikor kapta nevét az adott közterület.

Találunk minden táblán idézetet is, melyek kivétel nélkül a névadóról emlékeznek meg: az idézetek vagy róla szólnak vagy épp tőle származnak. A táblákon elhelyezett QR-kódok beolvasásával pedig egészen meglepő információkat is megtudhatunk amellett, hogy még alaposabban megismerhetjük az adott író, zenész vagy színész életművét.

blank

A 49 kiemelt alkotó nevét viselő közterület közül eddig 44 helyszínen találunk különleges idézetes táblákat, melyekkel egy kicsit közelebb kerülhetünk a kerület helytörténete mellett a magyar kultúrtörténethez is. A közeljövőben a kerületben felavatásra kerül a közösségi javaslat alapján elnevezett Solt Ottilia tér, a Psota Irén utca és a Komlós Juci köz is, melyek csakugyan gazdagodnak majd ehhez hasonló táblákkal.

Forrás és képek: masodikkerulet.hu

A magyar kultúra napja alkalmából színes festést és idézeteket kapott a Mechwart lépcső is: