Visszatér a Concerto Budapest közkedvelt koncertsorozata a Pesti Vigadóba

A felfedezés és újrafelfedezés, az értékek megtalálása központi motívuma a Concerto Budapest Magyar Kincsek programjainak, melyeknek a közönség az idei évadban is egy koncertsorozat keretein belül lehet részese a Pesti Vigadóban.

Concerto Budapest (Fotó: Benkő Sándor)

A sorozat koncertjeit az előző évekhez hasonlóan ezúttal is a zenei kölcsönhatások különleges gazdagsága jellemzi: Liszt, Erkel, Kodály és Bartók mellett a 19-20. század és napjaink zeneszerzőinek kompozíciói is helyet kaptak a műsorokban. A válogatás sokszínűsége hűen mutatja, mennyi különböző életút és történet kapcsolódhat a magyar zenéhez, és mi mindent jelenthet a magyar karakter, a magyar szín és maga a magyarság a zenében.

2022. január 31. hétfő 19:30

A Magyar Kincsek sorozat hangversenyein kivételes szólisták csatlakoznak a Concerto Budapest együtteséhez, melyeknek hagyományosan a Pesti Vigadó koncertterme ad otthont. A világhírű magyar szólisták sorát Perényi Miklós nyitja, aki a sorozat első koncertjén, január 31-én Dohnányi D-dúr koncertdarabjának és Farkas Ferenc Trittico concertato című kompozíciójának is főszereplője lesz.

Perényi Miklós (Fotó: Csibi Szilvia)

2022. február 20. vasárnap 19:30

A februári koncerten Kelemen Barnabás interpretációjában ismerheti meg a hallgatóság Dohnányi Hegedűversenyét, mely az idei sorozat egyik kuriózuma, majd Bartók Táncszvitje és Kocsis Zoltán átiratában Scherzo a Négy zongoradarabból csendül fel.

2022. március 8. kedd 19:30

A Pozsonyban, magyar édesanyától született Franz Schmidt műveinek megszólaltatása ugyancsak nem mindennapi vállalkozás, melyben zongoristaként Berecz Mihályra számíthat partnerként a zenekar. A Schmidt műveit is felsorakoztató márciusi 8-i hangversenyt Liszt grandiózus h-moll szonátája zárja majd, melyet ezúttal a zenekar játszik – Weiner Leó nagyzenekari átiratában.

2022. május 19. csütörtök 19:30

A Magyar Kincsek sorozat 2022-es zárókoncertjének szólistájaként pedig Szűcs Máté lép színpadra, aki a hollywoodi filmzeneszerzőként ismert Rózsa Miklós különleges erejű Brácsaversenyét szólaltatja meg.

A Concerto Budapest zenészei a versenyművek előadásában éppúgy, mint az önálló zenekari darabokban, a legnevesebb magyar karmesterekkel működnek együtt – Keller András mellett Dénes István, Bogányi Tibor és Kovács János irányítja majd őket.

Bővebb infó: concertobudapest.hu