Az elmúlt évek legjobb magyar fotóiból nyílt köztéri kiállítás a pesti Duna-korzón

Ingyenes, szabadtéri kiállítás nyílt a pesti Duna-korzón a Magyarország 365 fotópályázat első két évének legjobb képeiből.

Fotó: MTI/Mónus Márton

A Magyarország 365 az elmúlt három esztendőben az ország legnagyobb fotópályázatává nőtte ki magát, az idei kiírásra csaknem 37 ezer képet küldtek be amatőr és professzionális fotográfusok. A Duna-korzón december 18-án megnyílt kiállítás 200 válogatott képet mutat be az első két év terméséből.

A kiállított képek sokféle árnyalatát mutatják be Magyarországnak, de az üzenetük közös: egy olyan országban élünk, amelyre büszkék lehetünk.

Az ingyenesen megtekinthető köztéri kiállítást az első két évben beküldött 50 ezer fénykép legjobbjaiból állították össze. A szabadtéri tárlat képeit este is meg lehet tekinteni, hiszen a fotók nagy részét hátulról megvilágított fóliára nyomtatták.

A szabadtéri kiállítás 2022. január 9-ig tekinthető meg a Duna-korzó Vigadó tér és a Március 15. tér közötti szakaszán, a harmadik kiírás legjobb munkái pedig december 22-ig az Eiffel Műhelyházban láthatók.

Forrás: MTI