10 kihagyhatatlan film, amit kivétel nélkül minden karácsonykor érdemes megnézni

Mindannyiunknak van legalább egy olyan film a tarsolyában, amit majdnem minden karácsonykor újranéz és ami nélkül tényleg nem ünnep az ünnep. Ebből válogattunk most össze tízet, nektek melyik a kedvencetek?

Karácsonyi filmek 2021-re
Részlet a Múlt karácsony c. filmből

Kisasszonyok (1994)

A szépséges és csöndesen bölcs Meg, a megnyerően kedves Amy, a betegeskedő Beth és a modern, írónőnek készülő Jo March bármit megtennének egymásért, ám eszük ágában sincs szerelem nélkül férjhez menni, nehéz anyagi körülményeikre viszont csak ez az egy út jelenthet megoldást. A család jó barátja, Laurie két March-nővért is elvarázsol, ami aztán versengést szül a testvérek között.

Igazából szerelem

Az Igazából szerelem történetének mozgatórugója mi más is lehetne, mint a szerelem és annak legkülönfélébb változatai, melyet végül a Szenteste egyesít egy kalap alatt. Megismerjük milyen a beteljesületlen, az első látásra vagy épp a bármiféle életkorra és családi állapotra tekintet nélküli magával ragadó érzés, aminek nyomán szerelmek és életek bontakoznak ki a szemük előtt.

Holiday

Mintha csak tegnap láttuk volna először a két fiatal nőről és két összetört szívről szóló Holiday című filmet. Pedig az alkotás idén ünnepli 15. születésnapját, amiben egy Londonban és egy Los Angelesben élő nő két hétre otthont és mondhatni életet is cserél. A pasimentes vakációnak induló projekt aztán nemcsak a mindennapjaikba, de a szerelmi életükbe is fordulatot hoz.

Miért éppen Minnesota?

Adott egy Miamiban élő ambiciózus és karrierista nő, Lucy akit a munkája révén egy világvégi, minnesotai gyár élére neveznek ki, annak reményében, hogy sikerül fellendítenie az üzemet. A közeg, az itt élő emberek azonban más értékrend szerint élnek, ami Lucy-t is élete átértékelésére ösztönzi, különösen karácsony estéjén.

Téli mese

A történetben Peter Lake New York utcáit és annak házait is járja, mint hivatásos tolvaj. Egy nap azonban, épp egy betörés alkalmával találkozik a rejtélyes, titokzatos, ámde halálos beteg Beverly-vel, akibe azonnal beleszeret. Történetük azonban itt nem ér véget, valaki, valakinek a csodája lesz, miközben ezt minden létező eszközzel próbálja megakadályozni Peter Lake egykori főnöke, aki bosszúra szomjazik.

Időről időre

Mikor Tim 21 éves lesz, apja elárul neki egy elképesztő titkot: családjának férfitagjai képesek újra megélni a múltjukat. Életük bármely pillanatát felkereshetik, hogy addig-addig csiszoljanak rajta, míg tökéletes nem lesz. Tim úgy dönt, hogy ezt a különleges képességet arra használja, hogy elnyerje a gyönyörű Mary szívét, de hamarosan rádöbben, hogy az igaz szerelemhez vezető út döcögősebb, mint gondolná – még úgy is, hogy újra meg újra meg újra próbálkozhat.

A Grincs

Ha van ünnep, akkor bizony vannak ünneplopók is, épp olyanok, mint a Grincs, egy titokzatos városlakó, aki minden lehetőséget megragad, hogy véget vessen a számára oly idegesítő ünnepi örömnek. Egy kislány viszont pontosan tudja, hogy nincs se kőből, se jégből még a Grincs szíve sem, még akkor sem, ha megpróbálja ellopni az egész karácsonyt.

Múlt karácsony

Kate, aki egész évben karácsonyi manóként dolgozik London szívében, valójában egy egészen más életre vágyik. Tudja, hogy a rossz döntések vezettek idáig, egyedül megváltoztatni az életét mégsem képes. Érkezik az életébe egy Tom nevű fiú, aki segít neki újra megtalálni a céljait, a hitét, az életet, amire vágyik, miközben kibontakozik előttünk mi is vezetett idáig. A filmben George Michael eddig kiadatlan dalai szolgálnak aláfestésül a történetnek.

A szerelem hálójában

Kathleen Kelly a világ talán legszebb gyermekkönyvboltjának, a Sarki Könyveskuckónak a tulajdonosa. Egy nap azonban az utca túloldalán Joe Fox megnyitja könyváruházát, ami konfliktushoz vezet a két tulajdonos között. A konfliktus csak csepp a pohárban, hiszen a két könyvben utazó üzletember éjjelente álnéven csetel, ismerkedik, végül pedig egymásra talál az internet sűrű hálójának szövevényében.

Polar Expressz

Főhősünk még csak tízéves ugyan, de már most majdnem biztos benne, hogy a Mikulás nem létezik, és a karácsony csupán a szülők meséje. Az éjszaka közepén azonban hatalmas robajjal egy csillogó fekete vonat áll meg közvetlenül a házuk előtt. Hitetlen hősünk habozva felszáll, a Polar Expressz pedig pöfögve megindul apró pizsamás utasaival az Északi-sarkra, hogy megbizonyosodjanak róla, a Mikulás valóban létezik.

További karácsonyi filmeket találhatsz 2021-es válogatásunkban: