Komolyzenei nagyágyúk érkeznek Budapestre 2022-ben

A Filharmónia Magyarország mindig arra törekszik, hogy a klasszikus zene krémjét vonultassa fel az évadban. 2022-ben pedig érkezik a hab a tortára! Az új év februárjában egy különc szupersztár robbantja fel a Zeneakadémiát, míg márciusban a világhírű The King’s Singerst köszönthetik az Erkel Színházban.

Cameron Carpenter és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar – 2022. február 17. – Zeneakadémia

A klasszikuszenei tabuk ledöntője, az amerikai orgonavirtuóz, zeneszerző és orgonatervező, Cameron Carpenter hihetetlen frissességet hozott az orgonaművészetbe. Nem mindennapi program érkezik a nem mindennapi orgonistától, valamint a 19. századi művek, a historikus zene legavatottabb magyar karmesterétől, a Liszt Ferenc-díjas Vashegyi Györgytől a Nemzeti Filharmonikus Zenekar közreműködésével.

A The New Yorker által egyenesen „szupersztárnak” nevezett Carpenter a hangverseny első felében szólóban játszik, a szünet után viszont a zenekar, valamint hazánk első számú régizenei együttese, a Purcell Kórus szólaltatja meg a romantikus orgonairodalom néhány barokk felhangú alkotását.

Fotó: Marco Borggreve

The King’s Singers – Több időpontban és helyszínen

Ezenkívül a Filharmónia Magyarország szervezésében kerül megrendezésre a The King’s Singers turnéja is Magyarországon. A formáció márciusban látogat el Budapestre, Szegedre, Veszprémbe, Pécsre és Sopronba.

Az 53 éves múltra visszatekintő formáció nevéhez több ezer koncert fűződik, utánozhatatlan hangzáskultúrájuknak köszönhetően fellépéseiket mindig telt ház és hangos siker kíséri. A The King’s Singers rendszeresen fellép a világ neves színpadjain.

Az énekegyüttes magas zenei színvonalat képvisel és elkötelezett az új zenék előadása mellett. Kórusok által sosem énekelt populáris zenéket előadva, angolos vonzerejükkel és precíz zenei tudásukkal világszerte megnyerték a közönség szívét.

Fotó: Rebecca Reid

Mesélő Muzsika – Nemzeti Énekkar – 2022. március 12. – Erkel Színház

Végül márciusban még egy családi koncertre is sor kerül. A Mesélő muzsika bérlet második előadásában a Nemzeti Énekkar, Somos Csaba karnagy és Lakner Tamás megmutatják: Énekelni jó!

Az emberi hang mindenki számára hozzáférhető hangszer, ráadásul semmi nem hat ránk olyan mélyen, mint az ének, áthatóbban és erősebben, mint a hangszerek. Más területek aktivizálódnak az agyban, ha hallgatjuk, vagy ha mi magunk teremtjük a zenét.

A koncerten lehetőségük lesz együtt énekelni az ország egyik legjobb kórusával, ahol megtapasztalhatjuk, hogy az éneklés öröme a lélek öröme.

blank

Bővebb infó: www.filharmonia.hu