Csillagfényes adventi programok várnak Gödöllő mesebeli kastélyában

Hazánk egyik legnagyobb barokk kastélya karácsonyi díszbe öltözött, hogy méltóképpen fogadja az ünnepre készülődőket.

Advent negyedik hétvégéjén, december 18-19-én napközben változatos programok, este pedig koncertek és színdarabok várják a látogatókat a Gödöllői Kastélynapokon.

A díszudvaron és a kastély belső tereiben kézművesek és iparművészek míves portékáiból válogathatunk. Különleges égősorokba öltözött fenyőfákkal és varázslatos épületfényekkel körbevéve hangolódhatunk az ünnepre, miközben sült gesztenye, kürtőskalács és forralt bor segíti a test és lélek melegedését.

Emellett népművészeti babakiállítás és karácsonyfadísz-készítés is színesíti a Gödöllői Királyi Kastély vendégeinek ünnepváró hétvégéjét.

Adventi programok a Gödöllői Királyi Kastélyban 2021-ben

December 18. szombat

December 18-án fúvósok karácsonyi koncertjével indul az adventi hétvége, majd Erzsébet királyné fogadja a díszteremben a látogatókat. Ezt követően a Maszk Bábszínház előadásában megelevenedik a Betlehemi történet. Mindeközben varázslatos karácsonyi szólamok csendülnek fel hegedű és hárfa duóban. Az Arpeggio gitárzenekar különleges és már hagyományos ünnepi koncertje után Pozsgai Zsolt idén bemutatott Látnivágyók című színdarabjával zárul a program első napja.

blank

December 19. vasárnap

December 19-én az F. Chopin Zenei AMI tanulóinak ünnepi koncertjével folytatódik az esemény, majd A hóember ajándéka c. bábelőadással kedveskednek a gyermekeknek. Egész nap karácsonyi dalok csendülnek fel a kastély több pontján. A Thália Színi Akadémia előadásában a Jeges mese című színdarab nyújt kikapcsolódást és ráhangolódást az ünnepre. A napot Kovács Dóra ismeretterjesztő előadása zárja, a királyi család meghitt karácsonyairól.

Bővebb infó: www.kiralyikastely.hu