A koreai konyha legjavát hozza el Budapestre a Fő utca tradicionális étterme

Magyarország első autentikus koreai étterme a fővárosi gasztronómiai szcéna egyik gyöngyszeme egészen azóta, hogy 1990-ben megnyitotta kapuit.

Hagyományos koreai ételek Budapesten

Koreai gasztronómia

A budapesti ínyenceknek nem árulunk el nagy titkot, a vállalkozószelleműek ugyanis valószínűleg már rég felfedezték a koreai konyha jellegzetes vonásait, amit a keleti filozófia öt eleme – fa, tűz, föld, fém, víz – ihletett. Ezek az öt fő ízhez kapcsolódnak: sós, édes, savanyú, keserű, csípős.

A harmónia azonban nem csupán a fantasztikus fogások ízére jellemző, a tányéron elhelyezett hozzávalók színei szintén a tökéletes egyensúlyt tükrözik.

A hagyományos koreai orvoslás szerint egyébként az étel és az egészség összefügg: az általunk fogyasztott fermentált összetevők nagyban hozzájárulhatnak általános jóllétünkhöz. A koreai gasztronómia egyik legfontosabb – s világszerte rendkívül népszerű – eleme a kimchi. A helyiek számára nélkülözhetetlen köret különféle fűszerekkel megbolondított, sózott és erjesztett zöldségekből áll.

Seoul House, az ország első koreai étterme

A Budán található Seoul House tradicionális ételek széles választékával, az ázsiai ország színes konyhájának legjavával várja vendégeit. A teljes körű felújítás eredményeként megszokott varázsa mellett vadonatúj környezetben kóstolhatjuk meg a kifogástalan ételeket.

Hagyományos koreai étterem Budapest

Lássunk néhány ínyencséget az étterem válogatásából: a Galbi-jjim (párolt marhaoldalas) az egyik legnépszerűbb koreai étel, amit általában különleges alkalmakra tartogatnak. Az étlapon továbbá megtalálható a csípős marhahúsleves, a Yukgaejang, ahogy a Bibimbap, a Bulgogi és a Mandu is. A választott ételeket kedvünk szerint ízesíthetjük a Gochujang névre keresztelt sós vöröschili-pasztával. Természetesen a hagyományos kis köretekről sem feledkezhetünk meg: a főtt rizs társaságában elhelyezett ún. banchan készülhet friss, savanyított zöldségből, vagy lehet szójaszószalapú is.

Hagyományos koreai étterem Budapest

A Seoul House-ban az étkezés egy társasági esemény: az asztalokban beépített grillsütő vár minket, így a finom falatokat kifejezetten saját ízlelőbimbóink kénye-kedve szerint sütögethetjük! Az asztalokat sok-sok finomságot rejtő tálka borítja – akár egy stílusos ruha a legvonzóbb kiegészítőkkel.

A Lánchíd szomszédságában található étterem a közelmúltban komoly felújításon ment keresztül. Az étlap mellett minden egyes designelem azt az igazi, stílusos koreai ragyogást sugározza, mely oly sokakat lenyűgöz a világ minden táján. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a konyhán belül és kívül egyaránt ötvözik a modern és hagyományos megoldásokat: a hely vibráló energiája és magával ragadó atmoszférája valóban feledhetetlenné tesz minden látogatást.

Elérhetőség

Seoul House
1011 Budapest, Fő utca 8.
+36 1 201 7452
+36 1 201 9607
Facebook