Évszakra hangolt étlappal és téli panorámával vár a Várkert Bazár ékszerdoboza

A Várkert Bazárban, Budapest ékszerdobozában a varázslatos fényekben pompázó pesti panorámával, az évszakra hangolt hamisítatlan ízkavalkáddal és fenomenális italokkal találkozhat az, aki úgy dönt, ellátogat ide.

A város nyáron debütált, legújabb rooftop bisztrója, a Monkey Bistro a hideg beköszöntével a belső étterembe költözött. A varázslatos naplementék természetesen így sem maradnak el: ínycsiklandó ételek és frissítő koktélok vagy épp forró, lélekmelengető italok várják a látogatókat egy könnyed gasztroutazásra.

A Monkey Bistroba betérő vendégeket egy eklektikus, földszínekben gazdag dzsungelhangulat, megújult itallap és étlap is várja. A hűvös időre ráadásul különleges ízpárosításokkal készült Tamás, a Monkey Bistro séfje. A szezon nagy klasszikusai, a liba, a sütőtök és az aszalt szilva mind megjelennek az étlapon, amik bár külön-külön is nagyon kedveltek, de együtt igazán ütős bisztróételekben mutatják meg új oldalukat.

blank

A teljesség igénye nélkül kóstolásra érdemes a libaraguleves erdei gombákkal és füstölt libamellel, amihez célszerű kipróbálni a rosé libamellet gerslirizottóval és portói jus-vel vagy akár a libamájpástétomot meggy-coulis-val és fügével. Ugyanannyira kár lenne kihagyni a kecskesajtmousse-t szegfűszeges aszaltszilva-chutney-val és pirított pekándióval, de ha esetleg édes ízekre vágynátok, akkor a sós karamellás cheesecake mézespuszedli-morzsával telitalálat lesz.

A csodálatos kilátás mellé a Monkey Bistro bárjának impozáns felhozatala társul, ahol több mint 40 féle, többségében magyar borból és 12 fajta gin-tonic közül választhatjátok ki kedvenceiteket. Ha pedig a hidegben inkább valami lélekmelengetőbbet kerestek, akkor a forró limonádék és puncsok közül lesz érdemes szemezgetni.

blank

Elérhetőség

1013 Budapest, Ybl Miklós tér 4. (Öntőház udvar)
Asztalfoglalás: +36 (20) 271 0957 / foglalas@monkeybistro.hu
Nyitvatartás: kedd-szombat 12:00-24:00
www.monkeybistro.hu