5 különleges helyszín Budapesten, ami tuti karácsonyi hangulatba hoz

Ünnepi hangolódás teljes gázzal, szégyenérzet nélkül – több száz díszgömb, tündérfényes körhinta, ízesített forralt bor, kandallóban lobogó tűz és az adventi időszak emblematikus figurája, a Mikulás társaságában. Karácsonyfanok, ez most nektek szól!

Westend Winter Wonderland

A városban talán elsőként, még az adventi időszak beköszönte előtt téli csodaország elevenedett meg a Westend Tetőkertben. A bevásárlóközpont tetején téli csemegék, úgymint sült gesztenye és forralt bor illata terjeng a levegőben, míg az ünnepi készülődés izgalmát jégkorcsolyapálya és ingyenesen használható, tündérfényes körhinta hozza el a belvárosi forgatagba. Decembertől színes, családi programok is várják a karácsonyra hangolódó látogatókat, akik védettségi igazolvány nélkül, pénteken és szombaton este 10-ig, további napokon pedig 8 óráig időzhetnek a budapesti Winter Wonderlandben.

1062 Budapest, Váci út 1-3.

December 24-25. Zárva
December 26. 12:00-20:00

Igloo Garden

A panorámás koktélozás budapesti helytartójaként ismert és elismert 360 Bar a hőmérséklet hirtelen csökkenésével szabadtéri tetőteraszát téli iglubirodalommá alakította át, ahol fűtött buborékházakba húzódhatnak vissza a város látképében gyönyörködni vágyó vendégek. A gasztronómiai kínálat is igazodik a mínuszokhoz, így italok terén forró csokik, fűszeres-szirupos lélekmelegítők, karácsonyra hangolt koktélok és forralt bor hozza az ünnepi hangulatot, míg az étlapról is téli különlegességek kacsintanak vissza ránk: svájci sajtfondue, klasszikus marhagulyás, kézműves sült kolbász és anya lecsója várja, hogy felmelegíthesse az áthűlt betérőket.

1061 Budapest, Andrássy út 39.

December 24-25. Zárva
December 26. 14:00-2:00

blank

Hütte a város felett

Téliesítette kínálatát a város feletti élet sokszínűségét bemutató Normafa Síház, amely frissítő limonádéit és színes kültéri asztalkáit jövő tavaszig konzerválja, hogy helyüket lobogó kandalló, hangulatvilágítás, piros-fehér kockás terítővel borított fabútorok és advent inspirálta finomságok vegyék át. Utóbbiak között olyan közönségkedvenc csemegéket köszönthetünk, amilyen például a kürtőskalács, a gőzgombóc, a sült gesztenye vagy a többféle ízesítésben érkező forralt bor, ami a hegyi házikóban narancsos, gyömbéres és chilis illatfelhőket ereget.

1121 Budapest, Eötvös utca 59.

December 24. Zárva
December 25-26. 10:00-20:00

blank

Vintage Garden

Elképesztő dekorációival szerzett magának hírnevet a Dob utcai Vintage Garden jó pár évvel ezelőtt, és idén sem kell csalódniuk a romantikus vendéglátóhely rajongóinak: már november beköszöntével karácsonyi díszbe öltöztették az éttermet, hogy az ide betérők több száz, plafonról lógó díszgömb társaságában költhessék el az ünnepekre hangoló fogásokat. A téli étlap sztárjai között olyan szezonális alapanyagokat találunk, mint az édesburgonya, a cékla, a gesztenye, a birsalma és a vérnarancs, melyek színes-ízes mannák hozzávalóiként veszik le a vendégeket a lábukról.

1074 Budapest, Dob utca 21.

December 24-26. Zárva

blank

Mikulástroli

Minden decemberben, Mikulás környékén indul útjára a BKK adománygyűjtő trolibusza, amely ünnepi díszbe öltözve rója a főváros utcáit. A járat fedélzetén maga, a Mikulás és szeretni való segítője, a Krampusz várja az utasokat és a cipősdobozba csomagolt adományokat, melyeket a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében az ország legszegényebb részeibe juttatnak el, hogy szebbé tegyék a rászoruló családok karácsonyát. A több tíz méter fényfüzérrel díszített, kandallóval, fenyőágakkal és karácsonymintás párnákkal otthonossá varázsolt Mikulástroli idén várhatóan december 3. és 19. között közlekedik majd, a részletekről a bkk.hu-n tudtok tájékozódni.

Több helyszínen

blank
Fotó: BKK (Nyirő Simon)