Hamarosan két új tetőteraszról gyönyörködhetünk Budapest panorámájában

Budapest új perspektívája tárul fel az egyre sokasodó, sokszor rejtőzködő tetőteraszok és közösségi terek megjelenésével. Jövő év elején ráadásul rögtön kettővel is bővül a fővárosi tetőteraszok felhozatala.

Fotó: Jancsó Gergely

2022 elején a Westend oldalában működő Crowne Plaza Budapest szálloda két tetőteraszt is nyit a hazai közönség számára, melyekről a város különleges panorámája bontakozik majd ki. Mivel a városnak egy szinte teljesen új, ismeretlen arcát fedezhetjük fel, ha valamelyest fölé szállunk, nem is véletlen, hogy ma már egyre több vendég keresi a lehetőséget, hogy megtekintse a városnak, az utcaszintről sokszor észrevehetetlen szépségeit.

Fotó: Jancsó Gergely

A megújult Crowne Plaza Budapest szállodában nemcsak a belső terek kapnak majd friss külsőt, hanem két irányban a tetőteraszok is. A jövő év elején nyíló, félemeleti Cult étterem tetőkertje a nemrég szintén megújult Nyugati pályaudvar meghatározó épületeire és toronytetőire nyújt pompás panorámát, amelyek az étterem teraszáról még közelebbről tárulkoznak fel.

blank
Fotó: Jancsó Gergely

Míg az épület legfelső emeletén található Club Lounge a Váci út lakóházai, s azok impozáns tetőkiképzései felé nyit, ezeken túl pedig a budai hegyvidék felé tárul fel a látvány, kezdve a Gellért-hegy ikonikus sziluettjétől a Szabadság szoborral, egészen a Rózsadomb oldalát erőteljesen uraló 1971-ben átadott SZOT szálló nemrég luxus lakóházként új életre kelt tömbjéig.

blank

A 230 szobával és 13 rendezvényteremmel rendelkező Crowne Plaza Budapest jelenleg még csak soft opening módban tart nyitva, azaz a fogadóterekben és két emeleten üzemel. Addig is, míg a teljes szálloda és vele karöltve a Cult étterem és a Club Lounge tetőterasza a jövő év elején átadásra nem kerül, addig a Váci útra néző Axis Café and Lounge elnevezésű specialty kávézójának hangulatát élvezhetjük.