Ingyenes jégkorcsolyapályával borul adventi hangulatba Óbuda központja

Apránként kezdetét veszi Óbuda macskaköves Fő terén az ünnepi készülődés és az adventre hangolódás, ahol a koncerteken túl gasztroélményekkel megfűszerezett kézműves portékák és ingyenes korcsolyázási lehetőség közül is választhatnak az érdeklődők.

Fotó: Advent Óbudán Facebook-oldal

Óbuda Fő tere az ünnepi készülődés jegyében november 26-tól ismét megtelik sült gesztenye és forralt bor illatával, hangulatos dallamokkal és az adventi vásárokra jellemző ünnepi forgataggal. Az Advent Óbudán 2021 programsorozat keretében minden hétvégére kijut a jóból, a kicsiket és nagyokat egyaránt szórakoztató szabadtéri koncertekből, de a tervek szerint nem maradnak majd el a hagyományos, közös adventi gyertyagyújtások sem.

Fotó: Advent Óbudán Facebook-oldal

Az óbudai adventi forgatagban a programokon túl, a gasztroházikók kínálatából nyerhetünk ezután ízelítőt a karácsonyból, melyek könnyen maradásra is bírnak majd. Forralt borral, punccsal és forró csokival, a Magas-Tátra szívéből származó tradicionális sajtokkal, lángossal, édesszájúak churros-szal, buborékgofrival és téli csemegével a kezünkben fedezhetik fel a tér fényekben úszó hangulatos zeg-zugait.

blank
Fotó: Advent Óbudán Facebook-oldal

Az elmúlt évekhez hasonlóan, házikóról házikóra járva hazai kézművesektől szerezhetjük be a karácsonyfa alá való meglepetéseket. Válogathatunk meseszép dísz- és használati kerámiákból, kézzel készített kézműves ékszerekből, hagyományőrző kézműves termékekből, egyedi grafikákkal ellátott ajándéktárgyakból és természetes anyagokból készült natúrkozmetikumok széles kínálatából.

blank
Fotó: obuda.hu

A legkisebbek legnagyobb örömére ebben az évben is lesz lehetőség a Szentlélek téri körhintán mesebeli karácsonyi hangulatba ringatózni, a tér közepén kialakított, a hét minden napján használható, ingyenes korcsolyapálya pedig egészen februárig áll majd a mozogni vágyók rendelkezésére.

A folyamatosan frissülő programkínálatot érdemes az obuda.hu oldalon figyelemmel kísérni és a jókedv mellett ne felejtsétek otthon a védettségi igazolványotokat sem!