7 hely Budapesten, ahol a legfinomabb lélekmelengető italokra bukkanhattok

Ha már pont annyira kellemesen átfagytatok, hogy hirtelen azt sem tudjátok, merre vegyétek az irányt a városban egy gőzölgő levesért, szíverősítő forralt borért vagy lélekmelengető forró csokiért, úgy ajánlunk 7 tuti biztos helyet, amiben nem fogtok csalódni!

Alaplé Bár

A főváros, pontosabban az ország első és egyetlen alaplé bárja az ősz beköszöntével újabb egységgel gazdagodott. Legyünk tehát a Duna bal vagy jobb partján, sétáljunk Budán vagy épp Pesten, mindkét helyen megtaláljuk a hosszú ideig főzött, kollagénben gazdag natúr és ízesített alapleveket, amiket a sétapoharaknak köszönhetően útközben is könnyen fogyaszthatunk.

1024 Budapest, Lövőház utca 12.
1065 Budapest, Nagymező utca 10.

Tökmag Vegán Street Food

Szezonális, friss és hazai alapanyagokból készülnek az újlipótvárosi Tökmag vegán krémlevesei, melyek amellett, hogy átmelegítik a testet-lelket, egészségesek, de még laktatóak is. Környezettudatos bambuszpohárban kérve a kezünket is könnyen átmelegíthetjük, míg a Duna partját vagy épp Újlipótváros utcáit rójuk.

1136 Budapest, Hollán Ernő utca 5.

Spatula Cafe

A Bartók Béla úti Spatula Cafe nem viccelt, mikor őszre és télre hangolta kínálatát. A forralt boron, a prémium forró csokin és a pörkölt mogyoróval, vanília-kardamommal, karamellel, sütőtökkel és mézeskaláccsal ízesített kávékínálatukon túl elviteles, ehető tölcséres leveseik közül is bátran szemezgethetünk.

1111 Budapest, Bartok Béla út 8.

Rukkola

Legtöbbünknek, ha nem épp mindannyiunknak, ha a belvárosi Rukkolára gondolunk, elsőként a mennyei saláták és smoothiek jutnak eszünkbe. Az egészségtudatosok Mekkája a hideg beálltával azonban prémium, kézműves, kanalazhatóan sűrű forrócsoki-lelőhellyé avanzsál, amit akár levendulás ízesítéssel is kérhetünk.

1082 Budapest, Baross utca 1.

Majorka

A Városmajorban, netalán a Rózsadombon tett kalandos sétát követően, vétek lenne nem útba ejteni a Majorkát, mielőtt végérvényesen hazafelé kanyarodnánk. A biztos pont itt a forró tea és a forralt bor mennyei illata, a kérdés már csak az helyben vagy útba hazafelé kortyolgatjuk el.

1126 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 16.

Zöld Küllő

Ha szeretnétek a forró tea és a forralt bor egyébként megunhatatlan tengelyén túli kalandot tenni, úgy elég a XIV. kerületi Zöld Küllő felé kanyarodni, ahol rumos teával, hot Aperollal, Bailey’s forró csokival és rosé forralt borral is kecsegtetnek, legyen bármennyire hűvös az időjárás.

1146 Budapest, Paál László út/George Washington sétány

Normafa Síház

Egy kiadós túra, erdei séta után nem érdemes úgy búcsút vennünk a Normafától, hogy előtte nem néztünk be a Normafa Síházba egy bögre forró, testet-lelket átmelegítő fahéjas-szilvás almalére, gőzölgő gyümölcsteára vagy forralt borra. Felhörpintve aztán újult erővel indulhatunk útnak immár a város felé.

1121 Budapest, Eötvös u. 59.