Így készíts imádnivaló halloweeni muffinokat!

Vészesen közeleg az év legkísértetiesebb napja, a beöltözős partiknak, baráti tökfaragásoknak és a horrordarálós estéknek pedig elengedhetetlen kiegészítője az ünnephez méltó menü. Az egyben imádnivaló és riasztó muffinok nemcsak vendégváró édességként tökéletesek, hanem kiváló közös program is lehet az egyes díszek elkészítése, akár gyerekekkel is.

Fotó: Gál Melánia / Még több csodás süteményért látogassatok el a @gal.melike Instagram-oldalra!

A halloweeni díszek alapjául szolgáló muffint kedvetek szerint, bármilyen receptből elkészíthetitek, az viszont fontos, hogy a tészta barna színű legyen, hiszen ezen mutatnak a legjobban a díszek. Amennyiben nincs bevált receptetek, és csábítóan hangzik egy extrán nutellás, istenien édes sütemény, próbáljátok ki az alábbi receptet!

Nutellás muffin (12 darabhoz)

Hozzávalók

  • 400 g Nutella
  • 2 tojás
  • 10 ek finomliszt
  • egy csipet só

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy 12 db-os muffinformát kibélelünk muffinpapírral, és elkészítjük a tésztát.
  2. Egy tálba belekanalazzuk a Nutellát, hozzáadjuk a tojásokat, beleszitáljuk a lisztet és a csipet sót, majd homogénre keverjük.
  3. A tésztát beleadagoljuk a formába, amiket kb. ¾-ig töltünk meg, majd a sütőbe tesszük, és kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  4. Amíg kihűlnek a muffinok, bele is vághatunk a díszek elkészítésébe.

Halloweeni díszítés

Casper

  • 1 tojásfehérje
  • 65 g kristálycukor
  • olvasztott étcsokoládé
  • fehér vattacukor

A szobahőmérsékletű fehérjét elkezdjük elektromos habverővel közepes fokozaton habbá verni egy csipet cukorral. Amikor már közepesen felverődött, fokozatosan hozzászórjuk a többi cukrot. A cél, hogy egy fényes, jó tartású habot kapjunk.

A habot nyomózsákba töltjük és egy sütőpapírral kibélelt tepsire a képen látható minta alapján szellemalakokat nyomunk. Ezeket 120 fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük, majd miután kihűltek, olvasztott étcsokoládéból két szemet nyomunk rájuk.

Egy kevés olvasztott étcsokoládét nyomunk a muffinok tetejére, majd a tökéletesen titokzatos hatás érdekében ráillesztünk egy kis vattacukrot, végül pedig ráültetjük az elkészült szellemet.

blank
Fotó: Gál Melánia

Sütőtökfarm

  • narancssárga és fekete fondant vagy marcipán
  • habtejszín
  • barna színű keksz (pl. Győri Édes)
  • étcsokoládé

A narancssárga fondant-t vagy marcipánt átgyúrjuk, gömbalakokat formázunk belőlük, majd egy kés segítségével megrajzoljuk a tök cikkelyeit. A fekete fondantból kis szárakat formázunk, és kevés víz segítségével hozzárögzítjük a tökhöz.

A habtejszínből egy kis porcukorral kemény habot verünk, majd ezt a muffinunk tetejére kenjük. A barna kekszet durvára törjük, megszórjuk vele a habot, a kis tököket pedig olvasztott étcsokoládéval hozzárögzítjük.

Batcat, avagy a szárnyas macska

  • fehér mályvacukor
  • ehető fekete és piros filc
  • fekete fondant vagy marcipán
  • habtejszín
  • barna színű keksz (pl. Győri Édes)

A mályvacukorból éles olló segítségével macskafejet formázunk, ehhez használhatunk porcukrot, mert nagyon ragad. Ezután a filcekkel ízlés szerint arcot rajzolunk rájuk, a fekete fondant-t vagy marcipánt pedig vékonyra nyújtjuk, és egy éles kés segítségével denevérszárnyakat vágunk ki belőle.

Ezeket egy kis víz vagy ehető ragasztó segítségével hozzáillesztjük a mályvacukrok hátuljára.

A habtejszínből egy kis porcukorral kemény habot verünk, majd ezt a muffinunk tetejére kenjük. A barna kekszet durvára törjük, megszórjuk vele a habot, a denevérmacskákat pedig olvasztott étcsokoládéval hozzárögzítjük.

Drakula sírja

  • téglalapalakú keksz (pl. karamellás Lotus keksz)
  • fehércsokoládé
  • fehér fondant vagy marcipán
  • habtejszín
  • barna színű keksz (pl. Győri Édes)

A kekszből éles késsel sírkőmintát formázunk, kis olvasztott fehér csokoládéval feliratozzuk őket és a fehér fondantból a csontokat is elkészítjük.

A habtejszínből egy kis porcukorral kemény habot verünk, majd ezt a muffinunk tetejére kenjük. A barna kekszet durvára törjük, megszórjuk vele a habot, beleillesztjük a sírkövet, a csontokat pedig olvasztott étcsokoládéval hozzárögzítjük.

blank
Fotó: Gál Melánia

Pöffeszkedő pók

  • csokigolyó (pl. Maltesers)
  • étcsokoládé
  • fehércsokoládé
  • fehér vattacukor

Kettő csokigolyót olvasztott étcsokoládéval összeragasztunk, majd fehér és étcsokoládéval szemeket készítünk rá. Kis olvasztott étcsokoládét nyomunk a muffin tetejére, amihez rögzítjük a pókhálót imitáló vattacukrot, majd ráültetjük az elkészült pókokat. Legvégül étcsokoládé segítségével megrajzoljuk a pókok lábait.

A receptet köszönjük Gál Melániának!