50+ szenzációs hétvégi program Budapesten és környékén
- 2021. október 14-17. -

Ezen a héten is számtalan fővárosi esemény hívogat bennünket: fesztiválok, irodalmi estek, kiállítások, koncertek, workshopok és piaci élmények. Lássuk, mik lesznek a legjobb hétvégi programok Budapesten és környékén!

Több napos hétvégi programok Budapesten

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár (csütörtök-vasárnap)

Október 14. és 17. között újra megrendezik az évről évre a nemzetközi és magyar irodalom legjelesebb képviselőinek részvételével zajló Margó Irodalmi Fesztivált és Könyvvásárt a Várkert Bazárban. Az őszi fesztiválon megfordul többek között Jón Kalman Stefánsson és az Unorthodoxot jegyző Deborah Feldman.

Pizza & Natúrbor Fesztivál (csütörtök-vasárnap)

Idén 3. alkalommal kerül megrendezésre a fesztivál, ahol a város legjobb new wave pizzásai együtt áldoznak a gasztro oltárán.

Fotó: Botellón Terasz Facebook

Vive le Jazz! Fesztivál (csütörtök-szombat)

A sokszínű francia jazzt ünnepli a BMC és a Francia Intézet közös fesztiválja, a Vive le Jazz! Sodró kortárs jazz a Pronto!-tól, különleges hangszerelésben megszólaló muzsika a Quiet Man Quarettől, sanzonok és Bob Dylan-dalok Emily Loizeau és Palotai Csaba ének-gitár duójától október 14. és 16. között az Opus Jazz Clubban.

Liszt Ünnep (egész héten)

Zenei ritkaságok, premierek, legendás együttesek, fiatal tehetségek, formabontó produkciók, izgalmasabbnál izgalmasabb programok – október 8-án kezdődik és egészen október 24-ig tart az első Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál, ahol komolyzenei koncertek, opera- és táncelőadások, kortárs zenei estek, jazz, világzenei és könnyűzenei csemegék, valamint különleges irodalmi és képzőművészeti programok várják a fesztiválozókat 17 napon át. Részletes program: ITT!

Hétvégi programok Budapesten - 2021 október: Liszt Ünnep

Sétafesztivál 2021 (péntek-vasárnap)

Immár 4. alkalommal rendezik meg a három napos ingyenes városban lubickoló sétálós-sztorizós programot. Az idei tematika: Budapest Zsidó Arca, mely Rózsa Péter frissen megjelent könyvéhez kapcsolódik. A nyitónapon mutatják be a könyvet az új Gödörben, a szerzővel Kun Zsuzsa beszélget. Péntek délutántól vasárnap estig sok sok séta vár benneteket, vasárnap Epreskertben barangolással és a Zefiroth együttes szefárd koncertjével záródik az esemény. Részletes program: ITT! 

Kürtőskalácsünnep az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában (péntek-vasárnap)

Kürtőskalácsozzatok egy nagyot az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában, ahol minden évben október közepén tartják a kürtőskalács ünnepét!

II. Töltött Káposzta és Pálinka Fesztivál (péntek-vasárnap)

A Westend tetőteraszán várnak mindenkit, aki szereti a töltött káposztát savanyúan, édes káposztában, csomborral, füstölt csülökkel.

Budapest Design Week 2021 (egész héten)

A Budapest Design Week 2021 középpontjában a világjárvány utáni „szép új világ” áll, melynek kialakításában döntő szerepet kapnak a designerek.

Hétvégi programok Budapesten - 2021 október: Design Week

Konnektor megnyitó nyílt napok (szombat-vasárnap)

Végre megnyitja kapuit a nagyközönség felé is a Konnektor Inkubátorház. A nagyteremben kézműves foglalkozások, színházi workshopok és előadások, cirkuszshow, koncert és dj-k várnak majd benneteket.

Szezonzáró Vintage Garázsvásár (szombat-vasárnap)

Egy baráti hangulatú, szabadtéri gyerek- és kutyafriendly garázsvásár, ahol irtó olcsón juthatsz szuper cuccokhoz.

Budapest Central European Fashion Week SS22 (egész héten)

A Magyar Divat & Design Ügynökség nyolcadik alkalommal rendezi meg a közép-európai régió központi divateseményének számító Budapest Central European Fashion Weeket. A különleges esemény a divat világa iránt érdeklődőknek kihagyhatatlan program, hiszen ismét közelről csodálhatják meg a tervezők lenyűgöző alkotásait.

ÉLETJEL 21. ARC közérzeti kiállítás (utolsó hét, vasárnapig)

Magyarország leglátogatottabb köztéri kiállítása idén ősszel is tárt karokkal várja azokat, akik megtekintenék az idei év legjobb pályázati munkáit. A plakátok kreatív gondolatokat, véleményeket és társadalmi kritikát közvetítenek már 21 éve, melyeket szabadtéren, éjjel-nappal ingyenesen lehet megtekinteni. Az idei kiállítás témája az életjel, a plakátok pedig az elmúlt év bizonytalanságát, kiábrándultságát és veszteségeit dolgozzák fel különböző szemszögből.

Csütörtöki programok Budapesten (2021. október 14.)

MÚZEUM+ FERENCZY

Október 14-én izgalmas programokat kínál a Magyar Nemzeti Galéria az idei év első élő Múzeum+ estjén: kiállítások, tárlatvezetések, előadás, workshop, élő zene, bor és finom falatok várják a közönséget. Az októberi rendezvény témája Ferenczy Károly, a nagybányai művészek vezetője s a modern magyar festészet egyik úttörője.

Budapesti porgramok a hétvégén: MÚZEUM+ FERENCZY

Séta Édes Annával

Indulj Édes Anna nyomába Krisztinaváros árnyas parkjaiban, hangulatos utcáin. A sétán a történet helyszíneit járhatod végig, a regény részleteivel, irodalmi szövegekkel, naplókkal idézve fel a 100 évvel ezelőtti eseményeket.

Ha másik irodalmi sétára vágysz:

Elektroakusztika 2020

Egy izgalmas éjszakai koncert keretében ismerkedhetsz meg hat, a Müpa Zeneműpályázatán díjazott elektroakusztikus kompozícióval.

Kifulladásig vetítés a Bemben | Jean-Paul Belmondo emlékére

A körözött bűnöző, Michel, Marseille közelében lelő egy motoros rendőrt, majd továbbhajt Párizsba. A fővárosban kapcsolatba lép egyik barátnőjével, egy amerikai diáklánnyal, Patriciával. A minden kötöttséget elutasító Michel-t egyedül a szerelem teszi sebezhetővé. Ő a szerelmet kergeti, őt magát pedig a rendőrök, és ennek nem is lehet más vége, csak árulás.

Deus Ex Quartet / Turbina

Pszichedelikus, műfaji határokat elmosó Deus Ex Quartet koncert első alkalommal a Turbina klubszobában.

Quimby Plusz-Mínusz

Egy megismételhetetlen alkalom, egy rendhagyó felállás zseniális zenészekkel: Fekete Giorgio (Carson Coma), Schoblocher Barbi (Blahalouisiana), Pásztor Anna és Pásztor Simi (Anna&the Barbies), Bodor Áron (Esti Kornél), Papp Szabi (Supernem).

Pénteki programok Budapesten (2021. október 15.)

Dark Side of Keep Floyding – Muzikum

Válogatás a ’60-as és ’70-es évek slágereiből és különlegességeiből. Ajánlott haladó floydereknek, Syd Barrett rajongóknak, mindenkinek, aki egy jó pszichedelikus bulira vágyik szuper hangulatban, 2021 őszén, valódi hangszerekkel.

Super Starsky őszi szezonnyitó ★ Hunnia

Az idén épp tíz éves Super Starsky hat zenekar tagjaiból állt össze azzal a céllal, hogy a legnagyobb hazai és világslágereket átültesse ska stílusra, mindezt csehszlovák életérzéssel vegyítse, azaz kicsit visszahozza a táncdalfesztiválok és az esztrádműsorok világát. Még Szalai Éva is táncolni fog angyalbőrben ott, ahol buzuki hangja szól!

Kéknyúl koncert a Mikában

A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező, urbánus tánczenét játszó Kéknyúl egyedülálló színfoltja a hazai klub- és fesztivál-körforgásnak. Bár a csapat korábbi hangzása Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs – védjegyének számító – Hammond orgonája köré épült, most már új a koncepció: nyolc egyenrangú muzsikus sző izgalmas zeneszövetet telivér fúvósszólamokkal, vagány gitárokkal, sok vokállal és Andy Hefler szenvedélyes, karakteres, óceánon túli énekével.

Budapesti porgramok a hétvégén: Kéknyúl koncert

Bagázs 10. születésnap//Bohemian Betyars//Romengo

Találkozás, workshop, tánc és zene a Bagázs 10. születésnapja alkalmából.

Tankcsapda | Harmadik Évtized, vendég: USEME – Budapest Park

Ezen az estén a 2010-től napjainkig megjelent dalokból építi fel műsorát a Tankcsapda.

Szombati programok Budapesten és környékén (2021. október 16.)

Legyél Te is Zöldítő! (szombat)

Szeretnél környezettudatosabban élni? Kíváncsi vagy, mit adhat neked a természet a város közepén? Jó lenne, ha szakértők fognák a kezed az út elején? Vegyél részt a Zöldítők játékos programsorozatán, és kerülj közelebb a fenntarthatóbb és zöldebb jövődhöz!

Varázslatos piacozás, lángosozás és forró szilvalekvár a Rómain

Standok és árusok sokasága, finomságok, kézműves termékek, csevej, őszi színekbe lassan beöltöző fák és egy csodálatos piac vár a Rómain.

Budapest programok - 2021 ősz: Római piac

Növénycsere és -örökbefogadás a Hunyadi téren

Itt a helyed, ha gyökereztetted, szaporítottad a szobanövényeidet, színesítenéd cserével flórakészleted, túlszaporodtak a kaktuszaid, kinőtték a cserepet az ifjú vitorlahajtások, vagy épp vigasznövényre vágysz, mert a havi büdzsébe már nem fér bele még egy kertészeti látogatás.

Szülinapi PagonyFeszt

Rutkai Bori Banda koncert szülinapi meglepivel, Vándortolldíj-átadó, Babaróka előadás, bűvész show és még sok más izgalmas gyerekprogram vár ezen a napon a MOMkultban.

Hangulatos Borangoló a Pátyi Pincehegyen

A program során megismerkedhettek a Hangulat Pincével, valamint egy hangulatos séta során az egyedülálló Pátyi történelmi pincehegy is bemutatásra kerül.

blank

Ha máshol keresnél hangulatos pincéket a hétvégére:

Gardrób Közösségi Vásár – Gödör

Kinek ne lenne otthon számtalan ruhadarabja, melyet megunt, kinőtt, sosem vett fel, de sajnálja kidobni, mert többre érdemesnek tartja őket annál?

Szüreti nap a Hagyományok Házában

Egész napos szüreti mulatság vár kicsiket és nagyokat egyaránt a Hagyományok Házában október 16-án, szombaton kora délutántól késő estig. Izgalmas gyerekprogramokkal veszi kezdetét a szüreti ünnep délután 2-kor, majd szőlészeti kerekasztal-beszélgetéssel, gasztronómiai előadással és ételkóstolóval egybekötött táncházzal ér véget.

Kraft Kézműves Vásár a Szimplában

Támogasd a helyi kreatív tervezőket, vásárolj magyar termékeket. Szépségápolás, lakberendezés, ajándék és finomságok a Szimpla Kertben.

Budapest programok - 2021 ősz: Kézműves vásár

Simon Márton: Éjszaka a konyhában veled akartam beszélgetni

Zene és versek a Várkert Bazárban. Közreműködik: Simon Márton, Boros Levente és Henri Gonzo.

Égi bolygóháromszög és holdfotózás mobiltelefonnal

Ezen a holdfényes estén a Szaturnusz, a Jupiter és a dagadó Hold kövér tompaszögű háromszögben, szinte egy vonalban sorakozik fel egünkön.

MONYO Land szezonzáró / Hop Harvest Fesztivál

Október 16-án MONYO Landen kerül fel először csapra az a Hop Harvest IPA. A rendezvény egyben a MONYO Land szezonzáró bulija is.

Vissza a jövőbe-trilógia a Bem moziban

Az immáron hagyományos maratoni esemény ezúttal nem eredeti nyelven, hanem az eredeti magyar szinkronnal kerül megrendezésre.

Amélie csodálatos élete az Urániában

Amélie, a naiv fiatal lány Párizsban él, a Montmartre-on. Élete egyhangúan telik, egy környékbeli bisztróban felszolgálóként dolgozik, a szomszédokkal pedig olyan bensőséges kapcsolatot tart fenn, mintha egy kisvárosban élne. Ám egy nap váratlan fordulat történik: A lakásának egy titkos zugában kis dobozra talál, amely az előző lakó gyerekkori emléktárgyait tartalmazza. Elhatározza, hogy visszajuttatja a kis dobozt jogos tulajdonosának.

Ha valami új filmre vágysz a hétvégén:

Ian Siegal (UK) Back to Muzikum

Másfél esztendő elteltével újra a Muzikum színpadán Ian Siegal, a British Blues Awards többszörös díjazott előadója, a brit blues fenegyereke, mindenki „kalózkapitánya”, akit a legkarizmatikusabb fehér blues előadónak tartanak ma számon.

blank

Imitation: Artificial by Nature lemezbemutató + Untitled99

Az Imitation egy weird pop, art-electro, indietronica formáció, melyben Pápai Zsanett énekel a legkülönbözőbb hangszíneken és hangulatokban Gödri Bulcsu furcsa, hol karcos, hol melankolikus alapjaira.

Berkes Olivér // Budapest • Instant | vendég: BariLaci

Berkes Olivér idei egyetlen, önálló fővárosi klubkoncertje október 16-án, szombaton az Instantban.

Dope Calypso – Tears To Freshwater lemezbemutató, vendég: Gustave Tiger /A38 Hajó/

A Dope Calypso Tears To Freshwater című 5. nagylemezét maga a káosz szülte császárral, az évekig tartó vemhesség alatt nemzői már rég lemondtak róla, ám hivatalosan is bejegyzett csoda (egyesek szerint valójában sorscsapás) történt, és a lemez napvilágot látott. Ha már így esett, a zenekar megpróbálja rekonstruálni a lehetetlent, és eljátszani a nagylemez dalait.

Punnany Massif, vendég: Kacaj – Budapest Park Szezonzáró

Menjetek el egy Utolsó Táncra 2021-ben a Parkba, búcsúztassátok együtt az idei nyarat egy eszeveszett, ízig-vérig Punnanys bulival!

Éjszakai tekerés

Ha egy kellemes városi csavargásra vágysz szombat este, akkor itt a helyed! Ha nem láttad még Budapest éjszakai arcát két kerékről, vagy ha láttad már sokszor (és imádod), akkor azért.

A biciklitúra nappal is szuper hétvégi program:

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2021. október 17.)

Vásár a Normafán

Divat, Design és Művészet VÁSÁRnapokon szeptemberben és októberben a Normafa Síház területén.

Vegan Sunday Market

Az Stifler Ház kapui megnyílnak, hogy helyet adjanak Magyarország egyetlen közösségi vegán piacának.

Tűzoltós program és családi nap a Budapest Gardenben

Vidám fejlesztőprogramok, amely közben minden kisgyerek megismerkedhet a tűzoltók érdekfeszítő életének csínjával-bínjával.

Panorámatúra a szelídgesztenyék nyomában

Gyönyörködjetek hazánk legszebb, kanyarulatos folyóvölgyének lélegzetelállító panorámájában és a visegrádi fellegvár látványában.

Ha egyedül indulnátok útnak a Dunakanyarban:

Hármashatárhegyi felfedezések

Buda egyik legkedveltebb kirándulóhelye, mégis tartogat számunkra meglepetéseket. A kirándulás során sokat hallhattok Mátyás király vadaskertjéről, aminek a faldarabjai ma is állnak. Elhaladhattok a hármashatárhegyi repülőtér mellett, felkapaszkodhattok a hármashatárhegyi kilátópont és végigsétálhattok a Panorámaúton is. Persze közben megismerhetitek az elmúlt néhány évszázad idekapcsolódó történelmét és izgalmas történeteit is.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

DE MARKT II. – 4K bolhapiac

Napjainkra már majdnem teljesen kikopott a városból a bolhapiacozás műfaja , és már sokkal inkább online, a Marketplace-en, Fife csoportokban, vagy saját gardróbos oldalakon kerülnek gazdára a már valaki által egyszer szeretett tárgyak. A szervezők hisznek abban, hogy a jövő ezeké a tárgyaké, és abban is, hogy a jövő kézzelfogható és analóg.

Még több októberi, budapesti programot találhatsz havi ajánlónkban: