13 várva várt mozipremier, amit tuti nem hagyunk ki 2021 őszén

Bár az otthoni streamingszolgáltatók dömpingje csak nem látszik alábbhagyni, az újranyitott mozik is rengeteg finomsággal készülnek a legőszibb hónapra: hosszas tologatás után bemutatásra kerül végre a legújabb James Bond-film, de minden idők egyik leghíresebb maszkos mészárosa, Michael Myers is visszatér az ezüst vászonra. Mutatjuk az előttünk álló időszak legforróbb premierfilmjeit!

Film premierek 2021 október
Hosszú ideje várjuk már az új Dűne film premierjét is

007 Nincs idő meghalni (Premier: 2021. szeptember 30.)

Bond otthagyta a titkosszolgálatot és élvezi az életet Jamaicán. Nyugalmának vége szakad, amikor felbukkan régi barátja, a CIA-s Felix Leiter, és a segítségét kéri. A cél egy elrabolt tudós megmentése, ám a küldetés a vártnál sokkal kockázatosabbnak bizonyul, és a 007-es egy új, veszélyes technológia birtokában lévő, titokzatos gonosztevő nyomába ered.

Eltörölni Frankot (Premier: 2021. október 7.)

1983-ban, a vasfüggöny mögött, Frank, egy underground zenekar karizmatikus frontembere nem tud beilleszkedni a szocializmus orwelli csendjébe, képtelen tartani a száját. Politikai pszichiátriára kerül, ahol a rendszer ellenségeit titokban, kínzások közepette próbálják elhallgattatni – súlyos trip veszi kezdetét, amely a társadalom sorsdöntő dilemmáira keresi a választ.

Az utolsó párbaj (premier: 2021. október 14.)

1386-ot írunk, a helyszín Franciaország. Jean de Carrouges megvádolja jóbarátját és apródját, Jacques Le Gris-t felesége megerőszakolásával. Le Gris tagadja a vádakat, tanúk hiányában pedig Carrouges VI. Károlyhoz fordul igazságtételért: a király kihirdeti a halálig tartó párbajt, azzal a kikötéssel, hogyha Carrouges elveszti a tusát, felesége, Marguerite hamis vád bűntette miatt máglyára kerül.

A játszma (premier: 2021. október 14.)

1963, Budapest. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt) élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella), és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), fordulat fordulatot követ, és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet.

Venom 2. – Vérontó (premier: 2021. október 14.)

„Ha egyszer kiszabadulok innen, lesz egy kis vérontás” – mondta egy titokzatos fegyenc az első film végén Eddie Brocknak, aki egy laboratóriumi baleset miatt a testében élősködő gonosz Venommal együtt kénytelen élni. A szimbióta kapóra is jön Eddie-nek, hiszen mostantól nemcsak magával kell szembenéznie, hanem egy nála is erősebb, gonoszabb lénnyel: jön Vérontó, hogy beváltsa brutális ígéretét.

Dűne (premier: 2021. október 21.)

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában járunk. A királyságok az Arrakis bolygó feletti uralomért harcolnak, mely az öregedésgátló és a jövőbe látást biztosító fűszer egyetlen lelőhelye a világegyetemben. A naprendszereken átívelő cselszövések, háborúk és politikai manőverek közepette a fiatal Paul Atreides az egyetlen ember, aki talán békét hozhat az univerzumnak, de felfoghatatlan sorsa beteljesüléséhez harcolnia kell.

Gyilkos Halloween (premier: 2021. október 21.)

Az életveszélyesen megsebesült Laurie Strode-ot abban a hiszemben szállítják kórházba, hogy végre-valahára sikerült leszámolnia a maszkos Michael Myersszel, aki egy életen át gyötörte. Ám amikor a szörnyeteg kiszabadul Laurie lángoló csapdájából, Haddonfield városa újra vérbe borul. Laurie, lánya, Karen, és unokája, Allyson összeállnak Michael első ámokfutásának túlélőivel, és igazságtevő csapatot alkotva vágnak neki, hogy egyszer s mindenkorra levadásszák a megtestesült gonoszt.

Post Mortem (premier: 2021. október 28.)

Az első világháború véget ért. A spanyolnátha járvány lecsendesedett. De sok halott temetetlenül maradt, és ők a mi világunkban rekedtek. És egyre dühösebbek, amiért nem találnak nyugalmat. 1918 fagyos telén Tomás (Klem Viktor) a fiatal vándorfotós abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislány hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfölötti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk. De veszélyes terepen jár: minden rossz mozdulat egy új, az előzőnél is vadabb támadást vált ki. A kísértetek nem akarnak békében élni az élőkkel.

A francia kiadás (premier: 2021. október 28.)

Wes Anderson a Grand Budapest Hotel utáni első élőszereplős rendezése elmondása szerint egy szerelmeslevél az újságíróknak, cselekménye pedig egy fiktív, kansasi székhelyű újság francia különkiadása, a The French Dispatch, és az abban megjelent különös történetek körül forog. A főbb szerepekben Timothée Chalamet mellett feltűnik Adrien Brody, Benicio del Toro, Tilda Swinton, Bill Murray és Léa Seydoux is.

mozi premier 2021

Örökkévalók (premier: 2021. november 4.)

A Marvel Studios filmje, az ÖRÖKKÉVALÓK egy csapat földöntúli hőst követ nyomon, akik az emberiség hajnala óta védelmezik a Földet. Amikor rég elveszettnek hitt, rettentő lények térnek vissza rejtélyes körülmények között, az Örökkévalók összegyűlnek, hogy ismét az emberek segítségére siessenek. (Fórum Hungary)

Spencer (premier: 2021. november 11.)

Diana hercegné (Kristen Stewart) a brit királyi családdal tölti az ünnepeket a norfolki Sandringham-házban, amikor úgy dönt, elhagyja Károly herceget.

premier filmek 2021
Részlet a Spencer c. filmből

A Gucci-ház (premier: 2021. november 25.)

A Gucci-ház megdöbbentő igaz történet a Gucci olasz divatház mögött álló családi birodalomról. Szerelem, árulás, hanyatlás, bosszú és végül gyilkosság szövi át azt a három évtizedet, ami során kiderül, mit jelent, s mennyit ér egy név, és meddig hajlandó elmenni egy család, hogy mindent uralma alá hajtson. (Fórum Hungary)

Nagykarácsony (premier: 2021. november 25.)

A film főszereplője Arnold, a többszörösen kitüntetett tűzoltó, akinek egy balul elsülő romantikus lánykérés következtében összeomlik az élete. Korábbi érdemeire való tekintettel kihelyezik egy karácsonyi vásárba ügyeletes tűzoltónak, ahol egy iskolai előadás előkészületeibe csöppen. Arnold utálja ezt a helyzetet: a karácsonyi felhajtást álszentnek, a műsort pedig idegesítőnek tartja. De a kezdeti csaták után megbékél a vásár furcsa árusaival és a gyerekelőadás szétszórt rendezőjével, Eszterrel. Az érzelmileg felfokozott karácsonyi készülődés lassan rádöbbenti, nem csupán a tériszonyát kell legyőznie, hogy új életet kezdhessen.

blank
Arnoldot Ötvös András alakítja a Nagykarácsony c. filmben / Fotó: Takács Attila

További 2021-es premiereket találhatsz korábbi cikkünkben: