Ingyenes meseösvényen barangolhatjuk be Óbuda vadregényes erdejét

2021 októberében új meseösvényt adták át a III. kerületi Kiscelli parkerdőben, amelyen két mesehős vezeti végig a családokat, valamint hívja fel a gyerekek figyelmét a környezetvédelem fontosságára.

A Bábozd Zöldre Egyesület Sas-hegyi meseösvényének egy részlete / Forrás: Mimó és Csipek Facebook

A Bábozd Zöldre Egyesület és az Óbudai Önkormányzat összefogásának eredményeként új, 700 méter hosszú meseösvényt alakítottak ki a III. kerületi Kiscelli parkerdőben. Az interaktív sétaútvonalat bejárva a kisgyerekes családok játékos feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a környezettudatosság és a természetvédelem fontosságával.

A Határtalan sokszínűség nevet viselő tanösvényen Mimó és Csipek, két ökomesefigura olyan kérdésekre keresik a választ, mint hogy kik élnek az erdő és a mező határán, vagy milyen szerepe van a városi parkoknak a klímavédelemben. A gyerekek érdekes feladványokkal, lesatírozható rajzokkal barangolhatják be a két szórakoztató mesefigurával az erdei utakat.

A meseösvényhez tartozó térkép, rajta az egyes állomásokkal / Forrás: mimoescsipek.hu

A meseösvény a Kiscelli Múzeum Doberdó utcai bejáratától indul, és 30 perc alatt kényelmesen bejárható. A pontos útvonal és a hozzátartozó mese ingyenesen letölthető innen: mimoescsipek.hu