Csepel legfrissebb tűzfalfestménye az egészségügyi dolgozók munkája előtt tiszteleg

Elkészült az az 500 négyzetméteres, mostantól egy csepeli tízemeletes falát díszítő tűzfalfestmény, mely az egészségügyi dolgozók odaadó munkája előtt tiszteleg.

Fotó: Farkas András

Csepelen, a Kossuth utca 88. szám alatt található tízemeletes társasház falára festette fel a Színes Város Csoport a legújabb tűzfalfestményét, mely a koronavírus-járvány frontvonalában részt vevő egészségügyi dolgozók áldozatos munkájának állít maradandó emléket. A projektet a Nők Magyarországért Klub és XXI. Kerület Csepel Önkormányzatának közös kezdeményezésérére hívták életre, így az 500 négyzetméteres festmény a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. támogatásával és Benkő Katalin tervezésében készülhetett el.

Fotók: Farkas András

A 40 liter alapozó- és 400 liter kültéri falfesték felhasználásával készült képen egy kisiskolást láthatunk, aki egy szív alakú, „Köszönjük” feliratú léggömböt tart a kezében, de érdemes részleteibe menően is felfedezni az alkotást, hiszen számos apró művészi fogás illusztrálja a témához, a köszönetnyilvánításhoz és az egészségügyi dolgozók munkájának elismeréséhez kapcsolódást.