Nyári finomság sütés nélkül

A forró kánikula napjain a legtöbbünk étvágya is jelentősen csökken. Nyalánkság gyanánt ritkán vágyunk másra, mint hűsítő fagylaltra vagy frissen facsart gyümölcslére. Nagycsaládos édesanyaként viszont nem utasíthatjuk el az édességre vágyó kis gézengúzokat azzal, hogy most nem szívesen olvadozunk a forró konyhában a még forróbb sütő hevében sütkérezve. Szerencsére számos frappáns nyári desszert receptötlet áll a rendelkezésünkre, amelyek megvalósításához nem szükséges komoly gasztronómiai tapasztalt, vagy nehezen beszerezhető alapanyagok – a bónusz pedig az, hogy e népszerű desszertek kivitelezéséhez még a sütőt sem kell bekapcsolnunk! Jelen cikkünkben egy pofonegyszerű, szigorúan sütés-mentes, ínycsiklandozó mini sajttortácska recepttel kívánunk kedveskedni az olvasóknak.

Honnan szerezzük be az alapanyagokat?

A mini sajttortácska tésztájához szükséges alapanyagok a következők: 1 csomag Graham-keksz, 60-70 gramm cukor (lehetőség szerint barna) és 100-120 gramm nem sózott vaj. A krémhez szükségünk lesz habtejszínre, 450-500 gramm krémsajtra, 40 gramm tejfölre, fehércukorra és egy teáskanál citromlére. A díszítéshez használjuk a bennünk szunnyadó kreativitást, és válogassunk össze különféle gyümölcsöket. A pénzspórolás jegyében bátran használjunk nagyobb leárazásokat hirdető internetes felületeket (például akciosujsagok.info), amelyek segítségével könnyedén informálódhatunk arról, hogy melyik áruházból érdemes beszerezni a hozzávalókat.

Egyszerű és nagyszerű!

A megolvasztott vajat és az apró darabokra tört kekszet, illetve a barnacukrot keverjük össze, majd tegyük az elkészült masszát a muffin formákban elhelyezett kapszlikba. Ha ezzel megvagyunk, verjük fel a tejszínt. A krém további hozzávalóit egy másik edényben keverjük simára. Az így kapott selymes sajtkrémes masszát lassan forgassuk össze a felvert tejszínnel, majd nyomózsák segítségével egyenletesen vigyük fel a „tésztára”. Végül díszítsük friss gyümölccsel az elkészült remekművet!

Néhány szóban a nyári desszert tárolásáról

Ha készen vagyunk, tegyük minimum két óra erejéig a hűtőbe a mini sajttortákat.