Szabadtéri programokkal pezsdíti fel az őszt az Ars Sacra Fesztivál

Szabadtéri színpadi produkciókkal, családi rendezvényekkel, ökumenikus koncertsorozattal és filmvetítésekkel jelentkezik szeptember 4. és 12. között az Ars Sacra Fesztivál, 10 napon át ráadásul több mint 400 ingyenes program kerül megrendezésre.

Az Ars Sacra Fesztivál keretében idén sem maradnak el a különleges és lélekemelő zenei programok, kiállítások, irodalmi estek, múzeumpedagógiai foglalkozások és séták. A program szervezői az angol nyelvű közönségre is készülve színes programkavalkádot állított össze, mindezt tizenegy művészeti ág bevonásával.

Szent Efrém Férfikar – Fotó: Orbán Domonkos, ODPictures

Kulturális programok a Szent István téri szabadtéri színpadnál

Szeptember 7-én a budapesti Lengyel Intézet az egyháztörténet egyik legkarizmatikusabb pápájáról, II. János Pálról készült legújabb kiadványát mutatja be, majd a Misztrál kápráztatja el a legkisebbeket „Álomkófic” című előadásával. Este 20 órakor a Trio Amor Sanctus koncertezik, ahol egyszerre jelenik majd meg az egyházzene, a régizene, a könnyűzene és a jazz. A szabadtéri színpad egészen szeptember 11-ig kínál változatos programlehetőségeket a Szent István téren. A művészi események mellett a Magyar Hungarikum Bizottság, valamint a Szent István Társulat beszélgetéseibe is bekapcsolódhatunk.

Családi nap a Margitszigeten

Szeptember 11-én az Ars Sacra Fesztivál a Margitszigeti Víztoronynál egész napos programmal jelentkezik játékokkal, rajzkiállítással és közösségi együttléttel. Fél 12-től a Víztorony legfelső emeletén szerzetesnővérek által vezetett meditatív táncokba kapcsolódhatunk be, továbbá a Mária Út Egyesület által meghirdetett fotópályázatának tárlatán megismerkedhetünk a magyarországi szent kutak őrzőivel. A nap fénypontja a Szent István, Rex Hungarorum című zenés bábdarab bemutatása lesz 13:30-tól, amely a gyermekeket elvarázsolva mesél első magyar királyunk életének fontos állomásairól.

blank
Kaláka Együttes

Több mint 400 ingyenes program

Snétberger Ferenc, Boros Misi, Böjte Csaba, Lackfi János – csak néhány név, akik tovább gazdagítják a fesztivál programkínálatát. A Puskin Art Moziban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban a fesztivál szervezői vetítésekkel készülnek, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Budapesti Történeti Múzeum pedig ingyenes tárlatvezetésekkel és kiállításokkal, előadásokkal várja az érdeklődőket. Az Ars Sacra Fesztivál zárónapján a Pro Musica Leánykar a Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok-plébániatemplom csodás mozaikjai előtt ad koncertet.

Még több programért látogassátok meg a fesztivál weboldalát!