Napágyakkal, fitneszparkkal és sportpályákkal felszerelt közösségi liget épül a II. kerületben

Kezdetét vette a Máriaremetei út, a Szabadság utca, a Kadarka utca és az Áchim András utca által határolt terület közösségi ligetté alakítása.

A II. kerületi fejlesztés keretében a szabadidőpark megújulása mellett bővíteni fogják a meglévő teret, méghozzá olyan funkciókkal, ami több generáció feltöltődését és kikapcsolódását szolgálja majd a jövőben. Többek között meghosszabbítják a futókör nyomvonalát, fitneszparkot építenek, kerékpáros KRESZ-tanpálya kerül kialakításra és a legkisebbekre gondolva játszótérrel is gazdagodik a közösségi liget. A sportcélú fejlesztések között pingpong- és sakkasztalok kihelyezése, tovább pétanque-, röplabda- és focipálya megvalósítása szerepel. Az uszoda épületében ezen kívül rekreációs fejlesztések lesznek elérhetőek.

Az új kiülőhelyeknek, egyedi tervezésű utcabútoroknak és ivókutaknak köszönhetően a mozgásban, sportban megfáradtak hamar felfrissülhetnek, de a pihenést szolgáló ligetben napozóágyak és piknikhelyek várják a kikapcsolódni vágyókat.

Természetesen nem maradhat el a zöldfelületek növelése sem, hiszen a veszélyesnek számító vagy rossz egészségi állapotban lévő fákat 234 darab új fával pótolják, továbbá cserjék, évelők, talajtakarók és vadvirágos gyep telepítésére is sor kerül.

A munkálatok várhatóan egy évig tartanak majd 2022 júliusától már a fővárosiak is birtokba vehetik Máriaremete vadonatúj közösségi ligetét.

Forrás: masodikkerulet.hu