Római-parti Plázs: Július 30-tól, közel 50 év után újra pancsolhatunk a Dunában

Az 1973-as Duna menti kijelölt fürdőhelyek megszüntetését követően, közel 50 év után ismét szabad lesz a strandolás és a pancsolás a Dunában.

Fotó: Egy jó kép rólad

1973-ban a vízminőség romlása miatt nemcsak a kijelölt fürdőhelyeket szüntették meg, de a főváros területén még a fürdést is betiltották. Azonban nemcsak az üdítő hír, hogy a Duna vízminősége az évek alatt folyamatosan javult, mára mára kiválónak számít, de az is, hogy közel fél évszázad távlatában hamarosan megnyílik a Római-parti Plázs, ahol szervezett körülmények között, a vízminőség folyamatos ellenőrzése mellett ingyenesen pancsolhatunk majd a szabadstrandon.

A július 30-án nyíló Római-parti Plázst nem más mint a Város és Folyó Egyesület, vagyis a Valyo álmodta újra, akiknek 2013-tól végzett áldozatos munkájuk gyümölcse érik be néhány napon belül. A nyitást megelőzően azonban az Óbudai Önkormányzat több meghatározó civil szervezettel is egyeztetett, köztük a Fák a Rómain, A Mi Rómaink és a Civilek a Római-partért egyesületekkel.

Fotó: Egy jó kép rólad

A július 30-tól augusztus 22-ig meghatározott fürdési idény alatt a bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas és belépőjegy nélkül látogatható partszakaszon vízimentő-szolgálat vigyáz majd a strandolók épségére, de biztosított lesz a partszakaszon ingyenes ivóvíz, mosdó, pelenkázó, zuhanyzó és napágy is.

A kijelölt fürdőhelyet az 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 60001 helyrajzi számú területen, a 60086 hrsz. Hattyú csónakház és a 60076 hrsz. alatti ingatlan között találjátok majd, a Kossuth Lajos üdülőpart 15–17. mellett.

Forrás: obuda.hu