Világsztárokkal várja közönségét új évadában a Concerto Budapest

Új évadot hirdetett Magyarország egyik vezető zenekara: öt bérlettel, négy tematikus sorozattal, a hazai és külföldi muzsikusszcéna legkiválóbb szólistáival és izgalmas művekkel várja közönségét Keller András karmester és a Concerto Budapest.

Concerto Budapest – Fotó: Valuska Gábor

Virtuóz hegedűművészek

Az évad nyitókoncertjén rögtön a világ jelenleg egyik legkiválóbb hegedűművészeként számon tartott Christian Tetzlaff lesz a zenekar vendége, aki Bartók fiatalkori hegedűversenyében, valamint Suk g-moll fantáziájában lép a színpadra. A hegedűvirtuózok közt hallhatjuk majd a karmesterként is aktív Thomas Zehetmairt, Gidon Kremert, akit nemcsak 75. életéve, de együttese 25 éves fennállásának alkalmából is köszönthetünk, illetve Szergej Krilovot, akit Rosztropovics az öt legjobb ma élő hegedűművész közé sorolt.

Szeptember 24-én és 25-én Christian Tetzlaff virtuóz hegedűjátékában merenghetünk. – Fotó: Giorgia Bertazzi

A zongoraművészet krémje

A zongoristák sorában üdvözölhetjük ismét a zseniális Jevgenyij Koroljovot, s rajta kívül csupa tehetséges női zongoristát: Khatia és Gvantsa Buniatishvili grúz testvérpár intenzív színpadi jelenlétéről ódákat zengenek a kritikusok, Mūza Rubackytė litván zongoraművész és zenepedagógus az orosz iskola egyik kivételes képviselője és Elisabeth Leonskaja, a zongora nagyasszonya. Mindemellett hazai tehetségeink legjava is színpadra lép majd az együttessel: a fellépők közt lesz Baráti Kristóf, Perényi Miklós, Kokas Katalin, Szűcs Máté, Bretz Gábor, Horváth István, Berecz Mihály, s olyan karmesterek vezénylik majd a zenekart, mind Takács-Nagy Gábor, Medveczky Ádám, Bogányi Tibor vagy Kovács János.

blank
November 27-én 17 órától Elisabeth Leonskaja zongorajátéka Brahmsot idézi meg. – Fotó: Marco Borggreve

Komolyzenei elmélyülés

A már hagyományosnak számító öt bérlet – Géniuszok, Volumenek, Favoritok, Magyar Kincsek, Manó és À la carte – mellett tematikus napokkal, mini fesztiválokkal is készül a Concerto Budapest, amelyek egy-egy zeneszerző, koncepció köré épülnek. Ezek a koncentrált, intenzív zenehallgatással töltött napok lehetőséget adnak, hogy elcsendesedjünk, s elmélyüljünk akár Mozart, akár korunk zenéjében. Új sorozat lesz a hazánk zenéje előtt tisztelgő a Magyar Kincsek Ünnepe és a kétnapos Hallgassunk Brahmsot! fesztivál, s idén is megrendezi a zenekar A hallgatás napját, valamint a Mozart-napot.

blank
Keller András és Gidon Kremer pedig 2022. május 14-én és 15-én lép együtt színpadra. – Fotó: Valuska Gábor

A jegyek és bérletek idén is kockázat nélkül válthatók meg, hiszen ha valamilyen okból egy koncert elmarad, a Concerto Budapest ajándékkártyán jóváírja vagy visszaváltja a bérlethányad, illetve a jegyek árát.

További információk a Concerto Budapest weboldalán érhetők el.