10 ígéretes filmpremier, amit nagyon várunk még idén a Netflixtől

Leonardo DiCaprio fekete komédiában parádézik, Marilyn Monroe magánéletéről drámafilm rántja le a leplet, de az oroszok is előrukkoltak egy saját Csernobil-filmmel – a Netflix még sok jót tartogat a tarsolyában 2021-ben.

Chernobyl 1986

Orosz katasztrófafilm – premier: július 21.

A tűzoltóként dolgozó Alexey újra találkozik egy régi szerelmével, akivel úgy tűnik, ezúttal új életet kezdhet, a csernobili katasztrófa azonban nem várt veszéllyel állítja szembe.

Az utolsó szerelmes levél

Brit romantikus dráma – premier: július 23.

Egy ambiciózus, napjainkban élő újságírónő (Felicity Jones) felfedezi egy 60-as évekbeli pár (Shailene Woodley és Callum Turner) tiltott szerelmének történetét, miután titkos szerelmes levelekre bukkan.

Édes kislányom

Amerikai akciófilm – premier: augusztus 20.

Egy megtört férj (Jason Momoa) bosszút esküszik azok ellen, akik felelősek a felesége haláláért, miközben igyekszik megvédeni azt, ami a családjából megmaradt: a lányát (Isabela Merced).

Beckett

Amerikai thriller – premier: várhatóan idén nyáron

Egy tragikus görögországi autóbalesetet követően Beckett, egy amerikai turista veszélyes politikai összeesküvés kellős közepén találja magát – és a saját élete is veszélyben forog.

A vadnyugat törvényei szerint

Amerikai westernfilm – premier: várhatóan idén ősszel

Amikor a törvényen kívüli Nat Love megtudja, hogy ellenségét, Rufus Buckot kiengedik a börtönből, összeszedi a bandáját, és Rufus nyomába ered, hogy bosszút álljon rajta. A magabiztos és modern westernben vele tart korábbi szerelme, Stagecoach Mary, jobb és bal keze – a forrófejű Bill Pickett és a fürge kezű Jim Beckwourth –, valamint egy ellenségből lett szövetséges. Rufus Bucknak megvan a saját félelmetes bandája, benne az alattomos Trudy Smithszel és Cherokee Bill-lel, akik nem tudnak veszíteni.

Escape from Spiderhead

Amerikai sci-fi – premier: bejelentésre vár

A közeli jövőben két elítélt szembenéz a múlttal egy intézményben, melynek újító szellemű vezetője érzelmeket megváltoztató szereket ad nekik. Főbb szerepekben Chris Hemsworth, Miles Teller és Jurnee Smollett.

Blonde

Amerikai életrajzi dráma – premier: bejelentésre vár

A Netflix egyik legnagyobb idei dobásáról egyelőre nem sokat tudni, az viszont már biztos, hogy a Joyce Carol Oates Blonde c. könyvén alapuló Marilyn Monroe-film főszerepében Ana de Armast láthatjuk majd. Monroe egykori férjének, Arthur Miller drámaíró bőrébe Adrien Brody bújik, John F. Kennedyt pedig Caspar Phillipson alakítja.

Ana de Armas színésznő Marilyn Monroeként a forgatáson / Fotó: IMDB

Bruised

Amerikai dráma – premier: bejelentésre vár

Halle Berry először ült a rendezői székben a Bruised c. filmdráma forgatásakor, melynek főszerepét is ő alakítja. A megrázó történet egy volt MMA harcos életébe enged bepillantást, aki azért küzd, hogy magához vehesse 6 éves kisfiát, valamint újra visszakerüljön a ringbe.

blank
Halle Berry a Bruised c. filmben

Don’t Look Up

Amerikai fekete vígjáték – premier: bejelentésre vár

Két asztronauta médiakörútra indul, hogy figyelmeztesse az emberiséget egy közeledő üstökösről, amely elpusztíthatja a Földet. A főbb szerepekben olyan világsztárokat láthatunk, mint Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett és Timothée Chalamet.

blank
Leonardo DiCaprio és Jennifer Lawrence a Don’t Look Up c. filmben

A bűnös

Amerikai thriller – premier: bejelentésre vár

A bűnös c. 2018-as dán film amerikai remake-jében minden szem Jake Gyllenhaalra szegeződik, aki egy diszpécserként dolgozó, felfüggesztett rendőrtisztet alakít: feladata a beérkező segélyhívásokra válaszolni.  A hétköznapok monotonitását felforgatja egy telefonhívás, amelyben egy elrabolt nő kér tőle segítséget, akinek a nyomába ered.