Jótékony céllal ingyenes tetőkerti bulit szerveznek szombatra Budapesten

Urban Ride néven egész napos bringás jótékonysági és családi eseményt szervez a Westend július 17-én, amelyen a látogatók rászorulóknak szánt ételadagok összeállításában segíthetnek, emellett szórakoztató és edukatív gyerek- és felnőttprogramokon vehetnek részt.

Westend Tetőkert / Fotó: Westend Shopping Center Facebook

Az eseményhez a Budapest Bike Maffia önkéntes csapata is csatlakozott, akik 2011 óta változatos és innovatív jótékonysági programokkal segítenek hajléktalan embereken, rászoruló családokon és szociális intézményeken, miközben a társadalmi érzékenyítés, a környezettudatosság és a közösségépítés is a fő célkitűzéseik közé tartozik.

A BBM az egyik legsikeresebb programját hozza el a Westend háromhektáros tetőkertjébe július 17-én, ahol minden látogató hozzájárulhat az 1000 ember vacsorája névre hallgató jótékony program céljának eléréséhez, vagyis ezer ember egészséges és tápláló vacsorájának elkészítéséhez és célba juttatásához. Lehet segíteni vitaminkészítmények, gyümölcsök, édességek vásárlásával, de akár csak egy szendvics összeállításával is.

Az Urban Ride részletes programja

10.00-20.00: „1000 ember vacsorája” jótékonysági szendvicskészítés a Budapest Bike Maffiával

10.00-20.00: Tudatos Közlekedők Egyesülete bringás ügyességi pálya gyerekeknek, játékos fejtörők, oktatóprogramok, részegszemüveg-akadálypálya. Közlekedési élményprogram az Autós Nagykoalíció és Tudatos Közlekedők Egyesülete közreműködésével.

10.00-22.00: MOL Bubi ügyességi pálya felnőtteknek, ahol mindenki kipróbálhatja kerékpáros tudását a régi és az új MOL Bubi biciklikkel, emellett lesznek kvízjátékok és gyereksarok is

10.00-20.00: Sport43 stand –Iskolásoknak szóló ingyenes sportolási lehetőség, nem csak két keréken

12.00-20.00: Bringabelső-újrahasznosító workshop – menő kiegészítők és ékszerek készítése a Nearnia és a Tomaleti közreműködésével

16.00-20.00: „Én és a biciklim” fotózás

A Westend Tetőterasz food truckjai és a Leroy Terasz egész nap várja az éhes látogatókat, míg délutántól DJ-k garantálják a jó hangulatot.

További információk az eseményről ide kattintva érhetők el.