Levendulamező ölelésében nyitott meg az ország első illatmúzeuma

A Pannonhalmi Főapátság újabb turisztikai látványosságot nyitott meg a látogatók előtt, hiszen immáron lehetőségünk nyílik arra is, hogy jobban megismerjük a Pannonhalmán leggyakrabban használt gyógynövényeket, azok történetét és feldolgozási technológiáit.

A Balaton felé tartva, netalán hazafelé útba ejtve, vagy éppen egynapos kirándulás keretében igazán tartalmas időtöltésben lehet részünk Pannonhalmán. A mesés természet és ember alkotta környezetben, a Pannonhalmi Főapátságban, az arborétumban, a levendulaültetvényeken és a gyógynövénykertben tett séta után ejtsük útba a frissen megnyílt Illatmúzeumot is, ahol kezünkkel tapinthatjuk a rekonstruált, korabeli növénymetszeteket, szemügyre vehetjük botanikai sajátosságaikat és szárított alapanyagukat. Finom illatuk egész látogatásunk alatt elkísér majd bennünket.

A gyógynövénykertben frissen nyílt Illatmúzeumban a gyógynövények világa mellett megismerhetjük a parfüméria alapjait, olyan hagyományos illatokról tanulhatunk, mint az ámbra vagy a pacsuli, és biztosak lehetünk benne, hogy a látogatás végén mindent tudni fogunk a levenduláról, az első magyar parfümről és a kozmetikumkészítés további titkairól. Akik a szőlőmagolaj-gyártás folyamatának megismerése iránt éreznek ellenállhatatlan vágyat, a szappan- és krémgyártás mellett a gyógynövénytea-készítés technológiáját szeretnék megismerni, izgalmas és interaktív eszközök széles kínálata áll majd rendelkezésükre.

blank

Az Illatmúzeumban nemcsak tapasztalati tudásunkat fejleszthetjük, próbára tehetjük érzékszerveinket a múzeum tárlata mellett számos más állandó vagy időszakos, de mindenképpen változatos pannonhalmi program alkalmával. Ha itt járunk ne felejtsünk tehát az ízek, a hangok és a látvány oltárán is bőségesen áldozni: jazznyári dallamok, levendulától illatozó ételek, italok és desszertek, a 22 hektáron elterülő arborétum felfedezése vagy az apátságot körbeölelő Pannonhalmi lombkorona-tanösvény bebarangolása egytől-egyig kihagyhatatlan programnak bizonyulnak.

blank

Az Illatmúzeum nyitvatartását, látogatási rendjét ide kattintva találjátok.

Elérhetőség:
Pannonhalmi Főapátság
9090 Pannonhalma, Vár 1.
www.pannonhalmifoapatsag.hu

blank

A Pannonhalmi lombkorona-tanösvény után fedezzétek fel a többit is: