Újdonságok a Balatonnál: 9 hely, amit vétek lenne kihagyni idén nyáron

9 újonnan nyílt helyet mutatunk a Balaton északi és déli, keleti és nyugati partján, amiért megéri felkerekedni akár még nagyobb távolságok árán is.

Primero – Reggeli és Borterasz

Június 5-én egy álom vált valóra a balatonrendesi domboldal aljában, hiszen a Balaton-part legkisebb településének legifjabb családi vállalkozása, a Primero végre szélesre tárta kapuit. Foglalj helyet a Balatonnal szemben és kezdd náluk a napod egy napfényes reggelivel, zárd egy csillagfényes borozással és éld meg náluk a tapintható összhangot.

8255 Balatonrendes, Csapás utca 42.

Borbolt a völgyben

Családias helyen nyitott meg a Szent György-hegy kicsiny ékszerdoboza, a pop-up üzletként működő Borbolt a völgyben, ahol a panorámás teraszon, szemben Szigligettel, vagy a titkos kert oltalmában kortyolgathatjuk a helyben megvásárolt, minőségi borunkat vagy akár haza is vihetjük a palackba zárt hegyet. Aktuális nyitvatartásukért keressétek Facebook-oldalukat!

8265 Hegymagas

blank

Mérce

Szigligetre költöztette a tengerparti életérzést az idén megnyitott Mérce, a Balaton-part első igazi mediterrán tapas- és koktélbárja. Az izgalmas pezsgők, titkos receptekkel készülő koktélok és minőségi ginek mellett klasszikus, tengerparti falatok koronázzák meg a hamisítatlan sky bar-hangulatot.

Szigliget, Aranykagyló út

blank

Kavics.

Keresve sem találni olyan embert, aki ne őrizne szép emléket egy-egy apró balatoni kavicsról. Az a kavics, azonban amit most mi ajánlunk más miatt lesz emlékezetes. Hívószavaink a kert, a grill, a bogrács, a smoker és a fröccs, avagy minden ami szombatonként, de igazából bármely délutánon jól esik. A Kavics. food truck napi bográcsételekkel, grillspecialitásokkal, szaftos pulled pork szendvicsekkel, focacciával és fröccsökkel vár. Egyre figyeljünk: a desszertnek mindenképp maradjon hely!

8274 Köveskál, Fő utca 11.

blank

A Pizza Sztori

A Balaton déli partjának első nápolyi stílusú pizzázója július 3-án izzította fel kemencéjét Balatonmáriafürdőn, ahonnan autentikusra álmodott, titkos családi recept alapján készülő nápolyi csodák kerülnek tányérra. Épp ideje volt, hogy a Balatonra is megérkezzen a nápolyi mámor, A Pizza Sztori pedig nemcsak kínálja, de el is meséli ennek a történetét. Az étlap különlegességét a négybe hajtott sétálós pizzát, a Portafogliot ki ne hagyjátok, hiszen itt lesz lehetőségetek először beleharapni a pizzakülönlegességbe.

8647 Balatonmáriafürdő, Rákóczi Ferenc utca 35.

Lelkem kisvendéglő

Budapesti rezidenciáját, a Beltér lakáséttermet cserélte balatoni napsütésre Reiner Viktor séf, és még ha csak a nyári hónapokra is, de a Balaton-felvidéki Dörgicsére tette át kulináris központját. A lakásétterem falai közül kicsit kitekintve itt a diófák árnyékában fogyaszthatjuk el a szezonális és spontán konyha ihlette fantasztikus ételkompozíciókat. Kevés vendéget tudnak egyszerre fogadni, így mindenképp érdemes bejelentkezni.

8244 Dörgicse, Fő u. 60.

blank

Bobo Fun Park

A Bobo Fun Park egy alsópáhoki aréna, amit színültig telít az adrenalin, a játék, a szórakozás és izgalmas kihívások egész garmadája. Kortól függetlenül mindenki jól érezheti magát az év bármely szakában látogatható 3000 m2-nyi felfedezésre váró kétszintes pályát, ahol virtuális élményekkel megtoldott kötélpálya, mászófalak és trambulinok segítenek levezetni a nagy nyaralásban felgyülemlett energiát.

8394 Alsópáhok, Kolping utca

blank

Kandalló Pub Csopak

A Kertész utcai Kandalló Pub és persze legjobb és legszaftosabb burgerei fogták magukat és tábort vertek a Balaton északi partján, a Balatonfüredtől mindössze 10 percre lévő Csopakon. A kínálatban azonban a helyi ízeket is rendre megkóstolhatjuk, ráadásul kézműves sörök oltják majd a szomjat a Balaton legújabb burgerbázisán.

8229 Csopak, Gyöngyvirág u. 10.

blank

Helka Sörterasz

A Balaton déli partján vetette meg lábát a sörterasszal debütáló Helka Sörfőzde a Fesztivál tér és a Kvassay sétány sarkán, az Anna Villa Hotel udvarán. Egy egész nyarat el lehetne tölteni itt, a habos sör felett az északi partra nyíló kilátással, az ifjú titánok azonban az év egészére gondoltak, így a hotel épületével szemben lévő lepukkant MÁV-épületet sörfőzdévé alakítják. Itt rendezik be a főzde főhadiszállása mellett a márkasörözőt is, a balatonföldváriak, Földvárra érkezők és az átutazók nagy-nagy örömére.

8723 Balatonföldvár, Rákóczi Ferenc u. 9.

blank