Újdonságok a Balatonnál: 7 hely, amit megéri útba ejteni idén nyáron

7 újonnan nyílt helyet mutatunk a Balaton északi és déli, keleti és nyugati partján, amit vétek kihagyni, ha a magyar tenger körül barangolunk.

Tihanyi Gasztrokert

Magyarország legmenőbb gasztrobrandjeit hozza egy tető alá a Tihanyi Gasztrokert, ahol a mesés kilátás mellett mindent megtalálhatunk, amire csak vágyunk: specialty kávé, ropogós pékáru, csopaki bor, spéci hamburger és ice popba zárt örök nyár.

8237 Tihany, Batthyány u. 18.

Balatonlellei kilátóterasz

Balatonlellétől mindössze 3 kilométerre található a 300 méter magas Kishegyen elterülő Parkerdő, mely nemrégiben egy 20 négyzetméteres fa panoráma- és pihenőterasszal gazdagodott, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Balatonra, valamint az északi badacsonyi vidékre.

Megközelítés: A lellei öreg gémeskúttól felfelé egy ösvény vezet fel a kishegyi Parkerdőbe, ahol a kilátót is találjuk.

Fotó: Krausz Andrea / likebalaton.hu

Gyenesdiási vízimalom

1551-ben már őrölt Gyenesdiáson az iható vizű János-forráshoz közeli, kis zsákutcában megbújó vízimalom, amely most 500 év után pékmúzeumként, herbáriumként, udvarán illatos fűszerkerttel várja a látogatókat.

8315 Gyenesdiás, Malom u. 7.

blank

Kanyar Bárkonyha

A keszthelyi Festetics-kastély szomszédságában újonnan nyílt Kanyar Bárkonyha origója a színvonalas ételek, a korszerű fogások és a lezser elegancia, mely hétvégi brunchok, fesztelen randevúk és feltöltődést biztosító kellemes időtöltés helyszínévé varázsolják a helyet.

8360 Keszthely, Katona József utca 1.

blank

Drágakő Badacsony

Friss virágok, különleges balatoni könyvek, tervezői ruhák, minőségi borok és még ki tudja mennyiféle kincsre lehet lelni a megújult badacsonyi park apró kis üzlethelyiségében otthont kapott Drágakőben, ahonnan szinte képtelenség üres kézzel, kincsek nélkül hazatérni.

8261 Badacsonytomaj, Római út 155.

blank

 

Nekem a Balaton food truck

Addig sem kell lemondanunk a helyben fogyasztott finomságok élményéről, amíg a Nekem a Balaton kisbolt Csücsök névre keresztelt új egysége megnyitja kapuját a balatonakarattyai körforgalom mellett, hiszen helyben parkoló food truckból kínálnak mindent, mi szem-szájnak ingere.

Elhelyezkedés: A balatonakarattyai körforgalomnál a Bercsényi lejárón

blank
Fotó: balaton.hu

The Peak Specialty Coffee

Révfülöp első és egyetlen specialty kávézója, a The Peak Specialty Coffee május végén nyitja meg kapuit a nagyérdemű előtt. A két fiatal tulajdonos már alig várja, hogy megmutathassák ennek a Veszprém megyei nagyközségnek, miért is érdemes minden egyes reggel felkelni: naná, hogy az ő kávéjukért, meg persze a kávék mellett sorakozó helyi portékákért és kiváló frissítőkért.

8253 Révfülöp, Füredi u. 2.

blank

 

Nyitókép: Tihanyi Gasztrokert