A belvárosi közösségi tér, amit a modern filozófia inspirált

A belváros szívében található élő szellemi műhelyként és közösségi térként is funkcionáló Scruton a konzervatív filozófus, Sir Roger Scruton emléke előtt tisztelegve kezdte meg működését.

Sir Roger Scruton az a hiteles, sokakat megszólítani képes gondolkodó, aki a jelen felmerülő problémáira egyszerre több generáció számára is időtálló válaszokat tudott adni: sokak számára szolgált és szolgál ma is megbízható iránytűként. A 2020-ban elhunyt író, filozófus és esztéta sokat tett azért, hogy a közösségükért tenni akaró, közélet iránt érdeklődő emberek egymásra találjanak.

A konzervatív gondolkodó egyben bohém életművész volt, aki a teljességre törekedett: az állatokról vagy épp a borról írt könyve (Iszom, tehát vagyok) valós tapasztalaton alapult, vidéki birtokának napi valóságából táplálkozott. Scruton egyesítette magában az értelmiségit, a vidéki gazdálkodót és a művészt. Nem menekült a napi apró feladatok elől, de egyáltalán nem volt puritán sem. Egyensúlyban tartotta az élet hajóját.

Ez az egyensúly jelenik meg abban az enteriőrben, melyet a Scruton képvisel funkcióival, szolgáltatásaival, tárgyaival és hangulatával. A programkínálatában egyszerre jelennek meg különböző, egymást kiegészítő témájú közösségi események: a Gasztron kulináris programokra hív, a Disputa közéleti, kulturált vitáknak ad helyet. Az Anima események az életmóddal és a pszichológiával, a Kultagora pedig a művészetekkel foglalkozik. A különböző, rendszeresen visszatérő események újra lehetővé teszik, hogy nagyobb társaságban beszélgessünk, tanuljunk, ismerkedjünk – elvonuljunk. A közösségi tér emellett teret biztosít az olvasni, tanulni, elvonulni vágyóknak, napi olvasójeggyel, lemezjátszóval és saját kis könyvtárral.

blank

A Scruton célja teret adni, befogadni, megmutatni és megvitatni mindazt, ami egy lokális szinten tenni akaró közösség számára fontos alapérték lehet. Érdemes a heti programkínálatból válogatni, vagy akár csak arra járva betérni a Zoltán utcába! Aktuális programjaikért érdemes követi Facebook és Instagram-oldalukat!

Elérhetőség:
Scruton
1054 Budapest, Zoltán utca 10.
www.scruton.hu