Júliusban virágba borulnak Budapest legtöbbek által használt villamosvonalának megállói

A fülledt júliusi napokon érdemes lesz a 47-49-es villamossal tervezni belvárosi utazásunkat, hiszen a megállókban rögtönzött köztéri kiállításoknak köszönhetően most akár művelődni is lesz alkalmunk.

A Holland Királyság Magyarországi Nagykövetsége által szervezett művészeti kiállításnak lehetünk szemtanúi július 1. és 31. között, ha úgy döntünk a 47-49-es villamosvonalat választjuk belvárosi utazásunkhoz. A belvárosi szakasz 25 megállójában elevenedik meg A gyönyörök kertje egy újfajta értelmezése, hiszen a Citylight plakátokon holland képzőművészek, fotóművészek és designerek által készített alkotások jelennek meg és Hollandia jelképét, a virágmotívumot helyezik fókuszba.

A művészeti kiállítás a Holland Királyság Magyarországi Nagykövetsége, a BKV és a JCDecaux Hungary együttműködésében valósul meg, a közösségi közlekedés lehetőségei által közvetítve a kulturális értékeket, illetve bízva abban, hogy az alkotások derűsebbé teszik majd a fővárosiak belvárosi utazását. Nem utolsó sorban pedig a BKK-nak nem ez az első és valószínűleg nem is az utolsó kulturális projektje az évben, a korábbi évekhez hasonlóan idén is izgatottan várjuk a BKV területein felbukkanó mini koncerteket és kiállításokat.

Forrás: bkv.hu