Légtisztító festékkel készült Budapest legújabb tűzfalfestménye

Budapest újabb grandiózus tűzfalfestménnyel gazdagodott, ráadásul nem is akármilyennel!

A belvárosi Janikovszky parkot övező tűzfalak egyikén, a Dob utca 35. szám alatt talált otthonra Budapest legújabb, a CONVERSE City Forests program keretében megvalósuló, 500 négyzetméteren megfestett tűzfalfestménye.

A Neopaint lelkes csapata nem akármilyen festéket használva, 10 nap alatt vitte falra Brunszkó László illusztrátor, alias NikonOne grafikai terveit. A különleges festék egy, a NASA által kifejlesztett „lélegző” festék, mely a fákhoz hasonlóan tisztítja a levegőt, és nemcsak a levegőben található szén-dioxidot, de a formaldehidek és más, egészségre káros gázokat is képes szűrni. A festék ráadásul négyzetméterenként 1 fa levegőtisztító munkáját látja el.

A CONVERSE City Forests programja a világ egészét átszövő projekt és a nagyvárosok tűzfalairól köszön vissza olyan alkotásokban, ami a természet közelségét, szeretetét és fontosságát hangsúlyozza. Az alkotó, követve a program tematikáját és szellemiségét mesevilágot tervezett, ahol a bátor főhős szembenéz a nehézségekkel, de hogy le is győzi-e őket, azt mindenkinek a fantáziája bízza.