Különleges helyszínre költözik az ország legnépszerűbb irodalmi fesztiválja

Talán senki előtt sem ismeretlen az ország egyik legnépszerűbb irodalmi fesztiválja az évről évre megrendezésre kerülő, idén 10. évfordulóját ünneplő Margó, mely most különleges helyszínen, nem mindennapi nyári fesztivállal ünnepel.

Fotó: Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár Facebook

Az augusztus 12. és 15. között megrendezésre kerülő nyári fesztivál helyszíne nem máshol, mint Zala megyében, egy alig 300 fős településen, Szentgyörgyváron lesz. Központi helyszíne sem lesz akármilyen, hiszen a festői szépségű falucska, annak egykori Széchenyi uradalmi pincéje és hatszáz éves gesztenyefái szolgálnak majd a fesztivál kiindulópontjául.

De nemcsak ezért lesz érdemes a Keszthelytől, Hévíztől és Zalaegerszegtől is könnyen megközelíthető, de Budapestről és a Balaton távolabb eső részeitől is könnyen elérhető kis település felé vennünk az irányt, hiszen mesés kulturális programokkal, kulináris kalandokkal és Szentgyörgyvár elbűvölő hangulatával vár majd bennünket az augusztusi Margófeszt.

A fellépők között olyan nevek szerepelnek mint az Anima Sound System, a Szűcsinger, a VAN Filmzenekar, Bödőcs Tibor, Háy János, Nádas Péter, élvezhetjük többek között Simon Márton felolvasásait is, de bepillanthatunk a Bödőcs-regényből készült Meg se kínáltak című előadásba, Thuróczy Szabolcs főszereplésével. A kulturális programokat hamisítatlan zalai ízek teszik teljessé, így dödöllével, zalai borokból készült roppanós fröccsökkel, kirándulással, irodalommal, koncertekkel és színházzal megspékelt fesztivál kerekedhet majd.

További infókért mindenképp érdemes lesz követni a margofeszt.hu oldalát.