7 eldugott kerthelyiség Budapesten, ha felfedeznél valami újat

Olyan budapesti vendéglátóegységeket gyűjtöttünk, ahová csak úgy soha nem térnél be az utcáról, ha csak nem tudod nagyon jól, mit rejt egy-egy utcasarok, vaskapu vagy kastélykert.

Figaró kert

Újabb zöld oázisra bukkantunk a város szívében: a 13. kerületi Figaró kert népszerű találkozóhely, amely áprilistól októberig tartja nyitva kapuit. Ha leszáll az est, kézműves sörök, minőségi borok és díjnyertes pálinkák uralják a terepet a kertben, viszont ugyanitt felhörpintheted a napindító kávéd, és elköltheted a reggelidet is. Délután hűsítő limonádék és ínycsiklandó quiche-ek közül választhatsz, amit akár a kert közepén elhelyezett szökőkút mellett is elfogyaszthatsz.

1137 Budapest, Katona József u. és Borbély u. sarka

Massolit Books & Café

Kávézó és könyvesbolt különleges egyvelege a pesti zsidónegyed aprócska gyöngyszeme. A békés hátsókertben, a fügefák árnyékában gőzölgő eszpresszó mellett olvasott idegen nyelvű könyveknél nincs kikapcsolóbb nyáresti program.

1072 Budapest, Nagy Diófa utca 30.

MAG kert BBQ

A kelenföldi MAG kert lesz az új törzshelyed, ha egyetértesz azzal, hogy egy laza hangulatú kerthelyiség minőségi ételekkel és italokkal maga lehet a földi paradicsom. A bohém kültéri vendéglátóhelyet sörpadok, függőágyak és a strandról ismerős napernyők ékesítik, melyek felhőtlen fesztiválhangulatot visznek a legátlagosabb hétköznapba is, nem túl messze a belvárostól, de mégis tisztes távolságra. A kültéri húsfüstölőnek és a MAG kert kivételes BBQ szakácsának hála, az udvarban gyakran tartanak grillpartikat, melyek után lemozoghatjuk a bevitt kalóriákat a pingpongasztalnál. Ilyen szuper környezetben a hideg sör (vagy jeges limonádé) is jobban esik!

1119 Budapest, Kelenvölgyi határsor 3.

blank

Pavillon de Paris

Budapestre gyakran úgy utalnak, mint a kelet Párizsára, mert a hazánkba látogató turisták úgy látják, a két nagyváros között rengeteg hasonlóság van. Vitathatatlan, hogy a strukturális felépítésük valóban nem sokban tér el, továbbá Párizst és Budapestet is ugyanaz a pörgés és kulturális dömping jellemzi. A bisztró stílusú Pavillon de Paris Franciaország diplomatájaként varázslatos hangulatot teremt a belvárosban, és mindazokat szeretettel várja, akik imádják a francia ételeket, vagy egyszerűen megtapasztalnák a hely semmihez sem hasonlítható hangulatát.

1011 Budapest, Fő utca 20.

blank

Pótkulcs Budapest

Listánk talán legeldugottabb kerthelyisége a Csengery utca Nyugati pályaudvar felőli végén található, egy felirat nélküli vaskapu és növényekkel befuttatott téglakerítés mögött, így tényleg csak az tér be a Pótkulcsba, aki tudatosan oda igyekszik. Egy kollégánk viccesen megjegyezte, hogy a Pótkulcs „annyira eldugott, hogy néha én sem találok oda.” A titkos helyszín viszont annál izgalmasabb kulturális rendezvényeknek ad otthon: filmklub, Open Mic-estek, folkzenei események, kiállítások és táncház is a repertoár részét képezik, érdemes hát benézni hozzájuk!

1067 Budapest, Csengery utca 65/b

blank

Károlyi Étterem

A 2002-ben megnyílt étterem a Petőfi Irodalmi Múzeummal együtt osztozik a régi pesti belváros egyik legszebb, 17. század végén épült palotáján. A Károlyi Étterem Budapest gasztropalettájának egyik legjobban titkolt kincse, amelynek modern felfogásban elkészített, mindenki által fogyasztható klasszikus fogásai és varázslatosan csöndes, pálmafákkal és leanderekkel díszített, vintage stílusú kerthelyisége azonnal rabul ejtik az ember szívét. Idei újításuk a svédasztalos grillterasz: péntek estétől vasárnap ebédig lecsaphatunk a kertben, rácson sülő halak, csirkerészek és vörös húsok gazdag választékára, kísérőnek pedig ott van hétfőtől péntekig a napi menü kétféle ebédajánlata, valamint a régi és szezonális kedvenceket is felvonultató á la carte választék.

1053 Budapest, Károlyi utca 16.

blank

Selyemgombolyító Gourmet Garden

Június 14-én megnyitott a kézműves sörfogyasztás zászlóvivőjeként ismert Neked Csak Dezső és a hotdogot újraálmodó Töltő szerelemgyereke, amely egy ipari műemléképület falai között táborozott le Óbudán. A Bogdán út felől megközelíthető, fúziós vendéglátóhely az egykori selyemmanufaktúra kertjében kapott helyet, ahol a régi épület buja növényekkel befuttatott falai szolgáltatják a hátteret. Jó sörök és szendvicsek, meccsközvetítés és hangulatos, esti fények tuti vannak, a többit pedig nézzétek meg magatoknak!

1035 Budapest, Miklós tér 1.

blank