Kreatív diákok alkotásaiból nyílt ingyenes köztéri kiállítás a Mechwart ligetben

Az elmúlt 15 hónapot minden család és annak minden tagja másképp élte meg, éppen ezért a II. kerületi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ kezdeményezésére a kerület diákoknak és fiataloknak szóló alkotói pályázatot hirdetett. Június végéig az ő hiánypótló alkotásaik színesítik a Mechwart ligetet.

A Karantélet című pályázat témája a karanténban megélt mindennapok voltak, melyet 12 és 18 év közötti fiatalok számára hirdetett meg a II. kerület és a kerületi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ. A pályázók irodalmi, képzőművészeti és audiovizuális alkotásokkal is indulhattak, melyeket külön kategóriákban díjaztak.

A központ azért is tartotta fontosnak egy ilyen témájú pályázat meghirdetését, hogy a művészeten keresztül ennek a korosztálynak is lehetősége legyen megnyilatkozni, elmondani gondolatait, formába önteni érzéseit, és a művészet eszközeivel átdolgozni az elmúlt 15 hónap tapasztalatait.

blank

blank

A pályázatra beküldött hiánypótló alkotásokat, valamint a díjazottak munkáit a Mechwart ligetben a szökőkút körüli pergolán kifüggesztve találjuk, ahol június végéig nyerhetünk bepillantást a fiatalok felszínre hozott belső világába. Ezt követően a Lupa Beach-en lesznek időszakosan kiállítva a szerzemények.

Forrás: masodikkerulet.hu // Őrsi Gergely Facebook-oldala