Júliusban tartják az egri vár legkülönlegesebb nyári programját

Július 10-én és 11-én újra megrendezésre kerül Eger városának igazi kuriózumként számontartott rendezvénye, az Egri Várfalmászó Verseny.

Az egri vár műemlékvédelemben részesül, mégis minden évben egyszer engedélyezik a sziklamászóknak, hogy meghódítsák a Dobó bástyát. Az esemény az egész országban egyedinek számít, és rengeteg mászót, valamint nézőt vonzz évről évre, hiszen egyre nagyobb hangsúly kerül a szélesebb közönséget megszólító kísérőprogramokra.

Idén július második hétvégéjén (július 10-11.) vehetik be a legbátrabbak az egri várat, akik két kategóriában (2006 előtt és után születettek) nevezhetnek egészen június 30-ig. A július 10-én reggel 9-kor kezdődő selejtező során a versenyzőknek 7 perc alatt kell megmászniuk két, kijelölt utat. Az értékelés elsősorban az elért magasság, másodsorban a mászóidő figyelembevételével zajlik. A mindent eldöntő mászásra július 11-én reggel 10-kor kerül sor.

A szurkolást olyan szórakoztató kísérőprogramok tarkítják, mint kincskeresés az egri pincékben, várlátogatás, este tábortűz, egri borkóstoló és andalgás a történelmi városközpontban.

A programról bővebben ITT olvashattok.