7 színházi szuperprodukció, amiért megéri akár Kisvárdáig is utazni

2021. június 18. és 26. között nem kevesebb mint 15 versenyelőadással és öt versenyen kívüli produkcióval örvendezteti meg közönségét három helyszínen a 33. alkalommal megrendezésre kerülő Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja.

Ibsen: Nóra

A Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiválján határon túli és kiváló magyar színházakból származó produkciók, fiatalokat megszólító előadások perdülnek színpadra. Közöttük bárki talál majd kedvére valót, hiszen a repertoárból nem hiányozhatnak a nagy klasszikusok, ahogy a látványos zenés előadások sem.

Magyarország egyik legjelentősebb színházi seregszemléjére a korábbi évekhez hasonlóan meghatározó hazai és kiemelkedő, magyar nyelven játszó, határon túli színházak és alkotóműhelyek kaptak meghívást. Képviselteti magát Arad, Beregszász, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kassa, Kolozsvár, Komárom, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szabadka, Székelyudvarhely és Zenta is.

Szedjetek szét – Fotó: Molnár Edvárd

A program keretében így álmodja majd színpadra a Kolozsvári Állami Magyar Színház Ibsen Nóráját, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Szedjetek szét című előadásával szórakoztatja majd az érdeklődő közönséget, míg a Nagyváradi Szigligeti Színház előadásában Gianina Cărbunariu A tigris című alkotását láthatjuk.

blank
A tigris – Fotó: Vigh László Miklós

A látványos zenés produkciók táborát a Zenta, 1697 című magyar rockopera erősíti, melynek zenéje Szarka Gyula a Ghymes együttes alapítótagja komponálásában csendül majd fel. Szem nem marad szárazon a szórakoztató előadások színterén sem: a szabadtéri Bagolyvárban például hat produkció közül válogathatunk, a budapesti Játékszín társulatának előadásában a Legénybúcsút, Nagy Sándor rendezésében pedig Peter Shaffer Rövidzárlat című fekete komédiáját is megtekinthetjük. A fesztivál végül Kiss Csaba Tajtékos dalok – Boris Vian-revüjével és ünnepélyes díjátadóval zárja impozáns programját.

blank
Zenta, 1697

A teljes programot ITT érhetitek el, de érdemes a kulisszatitkokért, további eseményekért a fesztivál Facebook-oldalát is követni.

Kiemelt kép: Peter Shaffer: Rövidzárlat