Tematikus játszótérrel és fitneszparkkal újult meg a Hűvösvölgyi Nagyrét

Tematikus játszótérrel, szabadtéri fitneszparkkal gazdagodott az elegyes tölgyerdővel szegélyezett, csaknem három hektáros kirándulóhely, a most felújított Hűvösvölgyi Nagyrét.

A mára már elbontott, egykori mutatványosbódékkal övezett terület megújításának középpontjában a mozgás és a természet állt. Ennek első lépése a 2019-ben megépült kézilabdapálya volt, amelyet mostanra tematikus játszótér és szabadtéri fitneszpálya bővít ki.

Előbbi nemcsak a felhőtlen kikapcsolódást, hanem a játszva tanulást is hivatott szolgálni, hiszen elemei a környezetbe harmonikusan illeszkedő, szobrászművészek által készített művészi alkotások, megidézve formájukkal és anyagukkal erdeink őshonos állat- és növényvilágát.

blank

A gyalogút mellett kialakított szabadtéri fitneszpark egy tucat sporteszközzel várja az erőnlétüket fejleszteni vágyókat, akiknek a has- és hátpad mellett többek között fekvenyomó pad, kombinált bordásfal, szörföző, párhuzamos korlát, evezőgép és dupla fekvőtámasz-állvány is rendelkezésére áll. A szigetes elrendezés egyrészt a biztonságos környezetet, másfelől a privát szféra megőrzését hivatott szolgálni.

blank

blank

A Magyar Természetjáró Szövetség és a Pilisi Parkerdő zöldterületi fejlesztése ráadásul nemcsak a hétvégi kirándulóknak vonzó, korszerű erdei pihenőhely, a hétköznapokban is elsőrangú helyszín a mozgás és az egészséges életmód szerelmeseinek, hiszen a Budai-hegység jellegzetes magaslatai, a Fazekas-hegy, Fekete-fej, valamint a Hárs-hegy ölelésében fekvő Hűvösvölgyi Nagyrét, Budapest legkedveltebb kiránduló és rekreációs helyszínei közé tartozik.

Forrás és fotók: parkerdo.hu