6 titkos gasztrokedvencünk a Balaton partján, ahová megéri ellátogatni idén nyáron

Egy rendezvényház kertjében megbúvó BBQ-látványkonyha, magasparti konténerkávézó, food truckok, szabadtéri lakásétterem és vidéki romantikájú kerthelyiség vár idén nyáron a Balaton partján.

Parázsló

A jó hangulatú rendezvényeknek otthont adó Pegazus kertjében találjuk a mindössze egyéves Parázsló tüzes grilljeit és smokereit, amelyekben füstölt húsok és halak, valamint helyi termelőktől beszerzett zöldségek kelnek új életre. A látványkonyhán talán még egy kis BBQ-alapismeretet is elsajátíthatunk.

8281 Szentbékkálla, Kossuth utca 39.

Budavári Liget

Nem közvetlenül a Balaton partján, de még bőven a régióban terül szét Óbudavár piciny települése, amely tavaly tavasszal új kerthelyiséggel bővült, méghozzá a Budavári Liget formájában. A hegyek-völgyek által körülölelt Ligetben tényleg a nyugalom szigetén érezhetjük magunkat, szaftos burgerek és frissítő fröccsök társaságában.

8272 Óbudavár, Irtás dűlő

Bock Truck Guruló Pörköltek

A Bock Bisztró magas minőséget képviselő fogásaival nem csak az Erzsébet körúton és Vonyarcvashegyen találkozhatunk, ugyanis a keszthelyi Zenit Kávéház és Étterem előtt parkoló Bock Truckból olyan pörköltekhez, rántott húsos szendvicsekhez és mákos gubához juthatunk, hogy mind a tíz ujjunk megnyaljuk utánuk.

8360 Keszthely, Kastély utca 11.

blank

PAP Wines

A Szent György-hegy lankái között bújik meg a Balaton-felvidék talán leghangulatosabb lakásétterme, a multikulturális vegetáriánus tapasokat kínáló PAP Wines, amely egyszerre ad helyet egy kerthelyiségnek, egy borászatnak, egy permakultúrás kertnek és a tulajdonos házaspár otthonának. Csak előzetes bejelentkezéssel fogadnak vendégeket.

8265 Hegymagas, Szent György-hegy, hrsz. 935/1

blank

The Rusty Coffee Box

A Balaton Budapesthez legközelebb eső szakaszán kapott helyet a fővárosi My Little Melbourne balatoni megfelelője, a térség legmenőbb konténerkávézója, amely egészen pontosan a balatonakarattyai magasparton várja hideg vagy éppen meleg kávéra és üdítőre, valamint mennyei süteményekre vágyó vendégeit.

8172 Balatonakarattya, Kisfaludy sétány

blank

Taco Truck Hungary

A balatoni bringások körében törzshelynek számító Taco Truck mexikói street food fogásaiért már önmagában megéri várni az éves kerékpáros körutat. Tavaly megnyitott a Taco Bar, idén pedig olyan újításokkal frissítették fel a repertoárt, mint a kézműves margariták és desszertek. Álljatok hát meg egy finom falatra a szigligeti vár parkolójában!

8264 Szigliget, Balatoni körút 11.

blank