9 limonádézó Budapesten, ahol a legfinomabb hűsítőket szürcsölhetjük

A(z egyelőre csak megelőlegezett) tikkasztó hőségben aligha van jobb dolog, mint hűvös jégkockák hűtötte, gyöngyöző pohárból kortyolni a gyümölcsök szívét-lelkét szomjoltóba záró limonádénkat. Mutatjuk a 9 leghűsítőbb budapesti helyet, ahol feltétlenül kérjetek egy-egy pohárral.

Ahoy!

100%-os boldogsággaranciát vállal frissítő hűsítőire az Ahoy!, a város első és egyetlen limonádébárja, ahol a számtalan hozzávalóból, friss gyümölcsök garmadájából, közel 90 variációt végigzongorázva mi magunk állíthatjuk össze a város legtartalmasabb és leggyümölcsösebb, befőttes üvegben, netalán vödörben szervírozott limóját.

1053 Budapest, Papnövelde utca 3.

Legjobb limonádézók Budapesten

Asztalka

A budai fák árnyékában az Asztalka teraszán ülve, a Tabán bujazöld fáival és lankáival szemezve, egy hűsítő görögdinnyés limonádé társaságában szinte bárki újraértékelné az életét, de ha ehhez még egy mennyei Asztalka-sütemény és kávé is társul, a delíriumi állapot majdhogynem garantált.

1013 Budapest, Döbrentei u. 15. (bejárat az Attila út felől)

Legjobb limonádézók Budapesten

Bereg Embassy Bar & Café

A vár aljában, a csendes, fényekkel gazdagon megszórt Bereg lombárkádjai alá, baráti társasággal betérni vagy akár egy könyvvel a hónunk alatt bekuckózni, annyit tesz mint seperc alatt kiszakadni a valóságból. Az átlényegülést  jobbunkon egy gyümölcsökkel dúsan megpakolt limóval tehetjük teljessé.

1015 Budapest, Batthyány utca 49/B

Flowerpower

A XII. kerületi Flowerpower rózsás és málnás limonádéjáért bizony érdemes lábunk alá venni a Hegyvidéket és betérni a csöppnyi kávézóba. A teraszon egy mentes süti társaságában, kézzel készült csészéből inni a kávét és mellé gyorsan kortyolni a hűsítő finomságot akár mindennapi program is lehetne, melyet még ünnepivé tehetünk, ha mesés csokorral a kezünkben távozunk.

1124 Budapest, Kiss János altábornagy utca 54.

Kabin

Kedvelt vízparti helyünk, a Kabin is tárt karokkal és autentikusra hangolt limóval, harapnivalóval és hamisítatlan hangulattal vár. Legyen hétköznap vagy hétvége, itt a légkör mindig adott egy kis lazításra, pattanjatok bringára, zarándokoljatok el erre a helyre és a Duna-parton frissítsétek fel magatokat kedvenc limonádétokkal.

1044 Budapest, Népsziget

A legjobb limonádé Budapesten

KisBécs

A Németvölgyi úti KisBécs méltán híres osztrák borainak széles választékáról, esti borbár hangulatáról, de mi most mégis a limonádéikat méltatnánk, melyekben a bodza vagy a levendula málnával, a gyömbér mentával elegyedik olyan tökéletes egyensúlyban, hogy már távozáskor azt tervezzük mikor térünk ide ismét vissza.

1126 Budapest, Németvölgyi út 36-38. (bejárat a Hollósy Simon utcából)

A legjobb limonádé Budapesten

Majorka

Gyakorlott limonádésoknak vélhetően a Városmajor szíve-lelke a Majorka szolgál majd zarándokhelyül, hiszen házi limonádéikat nemcsak a megszokott és vágyott ízekben, hanem DeLuxe és DeLuxe Grande kivitelben is kínálják. A számtalan ínycsiklandó fogás mellett pusztán ezért is érdemes lesz hozzájuk ellátogatni egy verőfényes, tikkasztó nyári napon.

1126 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 16.

A legjobb limonádé Budapest

Nap bácsi

Nap bácsit egyszerűen nem lehet nem szeretni, hiszen itt minden megtalálható, amire egy földi ember csak vágyhat: vízpart, égbolt alatti pihenőhelyek, mesés fogások, italok fölötti fesztelen beszélgetések, na meg persze napfényben fürdőző limonádék sokadjára a poharunkba töltve.

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 9.

Zöld Küllő

A Városligeti-tótól nem messze van egy hely, a Zöld Küllő, melynek padjaihoz és hosszú asztalaihoz játszi könnyedséggel huppanhatunk le egy hosszabbra tervezett cangázást vagy sétát követően, hogy aztán az autentikus és mesteri adag limonádéjuktól felfrissülve vegyük újra nyakunkba a várost.

1146 Budapest, Paál László út/George Washington sétány