Különleges helyszínen nyitja meg új egységét az Auguszt Cukrászda

Néhány nap és nyakunkon a nyár, a júniust azonban mindennél jobban várttá teszi, hogy e hónapban megnyitja legújabb egységét a budapestieknek nem ismeretlen Auguszt Cukrászda.

Auguszt Cukrászda a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében lévő felújított kertészházban, Budapest
Fotó: Auguszt Cukrászda Belváros Facebook-oldala

Nem lehet ismeretlen egyetlen fővárosi fülnek sem az Auguszt név, hiszen 150 éve már, hogy az Auguszt család édes csodákkal, süteményekkel és sokat emlegetett rizsfagyival teszi szebbé a családi eseményeket, és boldogabbá a mezei hétköznapokat.

Budapesten Auguszt Cukrászdába botlani eddig három helyen lehetett, a Széll Kálmán tértől nem messze lévő Fény utcai piacnál, az Auguszt Pavilonban Farkasréten, illetve a Ferenciek terénél, a Palomában lévő kerthelyiségével, az Auguszt Belvárosban.

Új Auguszt Cukrászda Budapesten: Geraldine
Fotó: Auguszt Cukrászda Belváros Facebook-oldala

Az újonnan nyíló negyedik helyszín ez utóbbihoz lesz a legközelebb: egy kellemes sétára csupán, a Kiskörút szomszédságában, a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében lévő felújított kertészházban kap helyet Auguszt-Arató Flóra és férje új édességmennyországa. Nem elég itt egy apró üzlethelyiséget elképzelni, hiszen az új helyszín megközelítőleg 120 négyzetméteres vendégtérrel, továbbá bővíthető terasszal várja majd az édesszájú fővárosiakat.

Új Auguszt Cukrászda Budapesten: Geraldine
Auguszt-Arató Flóra édesanyja, Auguszt Olga 1971-ben a Fény utcai cukrászda előtt (balra) és Flóra a hamarosan nyíló Geraldine Cukrászda ajtajában. Fotó: Auguszt Cukrászda Belváros Facebook-oldala

A Nemzeti Múzeum kérésére az új egység különleges nevet visel majd, Geraldine Cukrászdaként vonulhat be az édes köztudatba. A Magyar Nemzeti Múzeum kioszkjában az 1930-as években dolgozott az elszegényedett grófi leszármazott, Apponyi Geraldine, akinek szépségére – akárcsak egy tündérmesében -, egy fénykép alapján figyelt fel I. Zogu, albán király, majd feleségül vette, és így Geraldine-ból albán anyakirálynő lett.

A tervek szerint a cukrászdában a hétfő szünnap lesz, minden más napon, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között fogadják majd a legkülönfélébb édességekre éhes vendégeket.

Elérhetőség:

Geraldine Cukrászda
Budapest VIII. kerület, Múzeum krt. 14-16.