Követnéd Semmelweis Ignácot Instagramon? – Híres történelmi alakok lepték el a social médiát

Középiskolás diákok 7 ismert reformkori történelmi személy Instagram oldalát álmodták meg, többek között felbukkant a népszerű közösségi médiaplatformon Semmelweis Ignác, Déryné Széppataki Róza és Clark Ádám.

A diákok szerint ilyen profillal lenne jelen Semmelweis Ignác az Instagramon

A tavaly ősszel, immár 5. alkalommal meghirdetett ESTÖRI Kreatív Történelmi Versenyre nevezett középiskolás diákoknak idén a magyar reformkor világát kellett megeleveníteniük. A tanulmányi verseny kiírója, az Esterházy Magyarország Alapítvány arra biztatta őket, hogy bátran használják a megszokott digitális eszközeiket és az online kommunikációs csatornákat, de főként a kreativitásukra és a képzelőerejükre hagyatkozzanak. Vessék bele magukat a reformkor forrásaiba és keltsék életre a korszak történelmi szereplőit, eljátszva azzal a gondolattal,

milyen lenne az a világ, amelyben a történelmi figurák a jelenkor kommunikációs eszközeit használják.

A döntőbe jutott 14 csapatra már a döntő napja előtt komoly kihívás várt. Azt a feladatot kapták, hogy egy új Instagram-oldal felépítésével mutassanak be jeles, 19. századi történelmi karaktereket. A 14 csapat összesen 7 alakon (Teleki Blanka, Brunszvick Teréz, Déryné Széppataki Róza, Görgei Artúr, Fáy András, Clarck Ádám, Semmelweis Ignác) osztozott, így mindegyik karakterre két-két csapat jutott. A diákok szabadon megválaszthatták, milyen aspektusból és melyik életszakaszában mutatják be hősüket.

A versenyt végül a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum csapata vihette haza, a második helyen a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium csapata végzett, míg a harmadik helyezést a révkomáromi Selye János Gimnázium csapata érdemelte ki.

Íme a kedvenc Insta-posztjaink!

Így ünnepelne Clark Ádám és felesége, Mária a Váralagút sikeres kivitelezése után

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Korszakalkotók (@clark.adam_innleadair) által megosztott bejegyzés

Semmelweis Ignác gondolatai, miután Bécsből Budapestre kényszerült

Görgey Artúr hírt ad a szabadságharc komáromi eseményeiről

Fáy András és több mint 20 évvel fiatalabb szerelme titkos esküvőjéről Instagramon is beszámolt a politikus

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Az Orrszágépítők (@fay.andras_orrmotlan) által megosztott bejegyzés