10 misztikus sorozat az elmúlt évekből, amire biztosan rákattansz
/Netflix, HBO GO, .../

Az utóbbi években annyi misztikus sorozat készült, hogy azokkal Dunát lehet rekeszteni. Mi megpróbáltuk kiszemezgetni nektek közülük a legjobbakat. Többségüket megtalálhatjátok magyarul vagy magyar felirattal a streamingszolgáltatók (Netflix, HBO GO, …) kínálatában.

A tettes / The Sinner (Netflix – IMDB: 7,9)

Egy amerikai kisvárosban egy nyomozó válaszokat keres egy zavarba ejtő bűncselekménnyel kapcsolatban, miközben saját démonjaival is meg kell küzdenie. A sorozat negyedik évada idén indul.

A legjobb misztikus sorozatok: A tettes

Az Úr sötét anyagai / His Dark Materials (HBO GO – IMDB: 7,9)

Lyra látszólag egyszerű, hétköznapi kislány egy másik világból. Amikor a legjobb barátja eltűnik, Lyra nyomozni kezd. Egy bátor fiúval, Will-lel az oldalán ördögi összeesküvés nyomára bukkannak, melynek szálai a messzi északra vezetnek.

A boszorkányok elveszett könyve / A Discovery of Witches (HBO GO – IMDB: 8,0)

Diana a boszorkány örökségét tagadva történésznek állt. Amikor ráakad egy könyvre, ami magyarázatot adhat kérdéseire, veszélyes rejtély középén találja magát. A könyv felkelti a túlvilági lények érdeklődését is. Deborah Harkness regényéből.

A misztikus sorozat új évadáról mindent megtudhatsz itt:

11.22.63 (Hulu – IMDB: 8,2)

A nyolcrészes minisorozatban egy középiskolás tanár utazik vissza a múltba, hogy megfejtse, ki ölte meg Kennedyt.

A legjobb misztikus sorozatok: 11.22.63

Mindörökké / Forever (IMDB: 8,3)

A 200 éves Dr. Henry Morgan a New York-i hullaházban dolgozik és próbálja megtalálni a kulcsot halhatatlansága átkának feloldására.

A legjobb misztikus sorozatok: Mindörökké

A hátrahagyottak / The Leftovers (HBO GO – IMDB: 8,3)

Váratlanul eltűnik a világ népességének 2 %-a. Három évvel később, New York egyik külvárosában Garcey rendőrfőnök próbálja fenntartani a rendet, ám a fogalom már érvényét veszítette. Az HBO saját gyártású sorozata Tom Perrotta regényéből.

Tabu / Taboo (HBO GO – IMDB: 8,4)

Tom Hardy nemcsak főszereplője, de szülőatyja és producere is a szériának, melynek hőse James Keziah Delaney bejárta a világot. Londonba visszatérve átveszi apja tönkrement hajózási cégét, és szembe találja magát a Kelet-indiai Társasággal.

Twin Peaks (IMDB: 8,5)

A legendás sorozat folytatása egy évadban. A szereplőgárda számos visszatérő és új színészből áll, a főszereplő továbbra is Kyle MacLachlan. A cselekmény több mint 25 évvel az eredeti sorozat cselekménye után, 2016-ban játszódik több szálon, melyek Cooper-ügynök eltűnéséhez vezethetők vissza.

Stranger Things (Netflix – IMDB: 8,7)

Egy fiatal fiú eltűnését követően a kisváros lakói titkos kísérletekre, rémisztő természetfeletti erőkre és egy furcsa kislányra derítenek fényt.

A misztikus sorozat negyedik évada 2022-ben várható:

Sötétség / Dark (Netflix – IMDB: 8,8)

Egy gyermek eltűnik és négy család indul kétségbeesett kutatásra, miközben egy három generációt érintő elképesztő rejtélyre derítenek fényt.

A legjobb misztikus sorozatok: Dark

Ha végeztél a legjobb misztikus sorozatokkal, jöhet egy jó könyvadaptáció: