20+ különleges szabadtéri program a hétvégére Budapesten és környékén
- 2021. május 14-15-16. -

Ismét összegyűjtöttük nektek a legjobb szabadtéri programokat, melyek a hétvégén várnak Budapesten és környékén.

Pénteki szabadtéri programok

Csillebérci tekergés

Három távon is indul „tekergés” Csillebércről ezen a pénteken. A túra több kupamozgalomban is (pl.: Stabil Kupa, Péntek13 Kupa, Budapest Kupa, 7Nap 7Éjszaka Kupa stb.) elszámolható. A pontos részleteket megtalálod a https://tturak.hu/ weboldalon.

Pénteki ejtőzés a Kobuci Kertben

Péntek este DJ Suefo downtempo, easy-listening és lounge muzsikái szólnak a kertben, sok világzenei elemmel (egy kis balkán, némi latin, csipetnyi oriental). Vadonatúj borkínálattal, a kézműves sörmanufaktúrák legjobb kraft főzeteivel, remek konyhával és az ismerős atmoszférában várnak benneteket a szabad ég alá.

Fotó: Kobuci Facebook

Weekend Vibes – Bárterápa Akusztik a Gardenben

Az ínycsiklandó ételek és frissítő italok mellett megint szuper programmal várnak benneteket Budaörsön. Ezúttal pénteken a Bárterápia párosát hívták el, akik igazán izgalmas akusztik koncerttel készülnek.

Szombati programok Budapesten

Zsibiszombat

Bútorvásár és egyéb holmik áruba bocsátása a Népszigeten. Szombaton eddig sosem látott vendégeladókkal várnak titeket Filipnél.

Margitszigeti Fröccsnapok (szombat-vasárnap)

Bor, szóda, jó idő, Margitsziget és a Gasztrosétány. Ez a pontos recept egy tökéletes hétvégéhez, ami ránk vár május 15-én és 16-án.

Pop-up szabadtéri vintage ruhavásár

Jó hangulatú, szabadtéri pop-up vintage ruhavásár a régi pénzverde kertjében.

A Ferencváros különleges hétvégi programján Kántor kutya vezet végig:

UPCYCLING ruha- és kiegészítővásár

A vásár fő attrakciója 5 magyar fiatal ruha és kiegészítő tervező/brand. Az általuk készített upcycling darabokat a vásáron belül, külön standoknál tudjátok majd megnézni és megvenni, támogatva ezzel a munkájukat.

Villatörténet a Gellért-hegyen

Időutazás hegymászással Szent Imre-várostól a Naphegyig. Megszólalnak az öreg falak, mesélnek régi lakókról, művészek és mecénások, királyok, diplomaták, gyermekmentők történetei, emlékei, legendás vacsorák és estélyek elevenednek meg, rég eltűnt arcokat idéznek a sokat látott kapuk, falak.

További szervezett sétákat Budapesten itt találsz:

Eper, lángos, mámor 2. – Piacozás a Rómain

Nincs jobb program szombatonként, mint megtölteni kosarunkat finomságokkal. A Római piac gyönyörű új fás részét is érdemes felkeresni kézműves portékákért, eperért, spárgáért és levendulatermékekért.

Hétvégi szabadtéri programok Budapesten és környékén

Lépcső Akusztik pres. Szabó Ádám // ZSIRÁF

Az idei szezonban ismét visszatér, a már hagyományosnak mondható Eiffel téri Lépcső Akusztik. Az első fellépő pedig nem más, mint a közönség egyik nagy kedvence: Szabó Ádám.

E-bike Adventures – Normafa Síház (szombat-vasárnap)

Májusban minden hétvégén van lehetőségünk kipróbálni az új hegyi őrületet, az elektromos bringázást. A FreeRide Club csapata szombat és vasárnap is várnak a Síház udvarán, hogy együtt felkerekedjetek és vezetett túra keretén belül új élményeket szerezzetek.

Különleges élményt ígérő kirándulásokat alábbi cikkünkben is találhatsz:

Fusion Flow Jóga – Normafa Síház

A Bikram Jóga Központ csaknem 13 éve Budapest egyik legnépszerűbb jógastúdiója. Ezúttal kiszakadnak kedvünkért a város zajából és májusban két időpontban is tartanak jógaórát a Síház mögötti friss tavaszi, füves réteken.

Ha nem tudod, mi az a bikram jóga:

Szabadtéri programok vasárnapra

Vegan Sunday Market

A közösségi vegán piac május 16-án újra vár az Westend Millenium Tetőkerten. Konyhai alapanyagok, finom ételek, italok, CF termékek, kézműves mity-mütyök és a VSM közösség vár rád az májusi Vegan Sunday Marketen!

Termelői piac, közösségi ebéd és könyvbemutató Kalas Györgyivel

Látogass el ide vasárnap délelőtt és vásárolj valami finomságot a családnak. Ezen a napon Kalas Györgyi is kinn lesz a Sandwich grófja és a nápolyi pizza – Kedvenc ételeink története című új könyvével. Dedikálás, beszélgetés és közösségi ebéd is lesz.

POP UP BAZAAR – Normafa Síház

A Normafa tetején, a Normafa Síház udvarán e hét vasárnap újra válogatott művészek, kézművesek egyedi munkáit, illetve értékes műtárgyakat csodálhatja meg az erre nyitott, igényes közönség.

Ingyenes sétaprogrammal is vár a Normafa: