Budapesti sétakalauz: 6 szervezett séta, ha felfedeznéd a város kincseit

Budapesten egy könnyű sétát tenni, rakparttól rakpartig baktatni, esetleg az utcák fölé tornyosuló háztömbök közt keringeni rendre új élménnyel ajándékozza meg még az itt élőket is. Most 6 olyan szervezett sétát ajánlunk, amivel tematikusan fedezhetitek fel a város majd’ minden zegét-zugát.

Mégis, hol a nők helye?

A séta annak a nőalaknak a szobrától indul, aki elsőként elégelte meg hazánkban, hogy a nők háttérbe szorulnak az oktatásban. Veres Pálné mellett számos olyan női szereplőről is szó lesz, akik egy olyan társadalomban is bravúrosan helytálltak, amelyben az egyenjogúság még egészen más cipőben járt.

1, 2, 3, 4 – A nagy metróséta

Tudjuk jól, hogy a fővárosi felszín alatt is lakozik egy izgalmas, titokzatos világ, mely nem mást, mint Budapest 20. századi történelmét őrzi a metróútvonalakon keresztül. Egy biztos, nem csak az élő kiállításért és a fordulatos történetekért lesz érdemes látogatást tenni a felszín alatt.

Zúgj bele Zugligetbe!

Gondoltad volna, hogy a hegyvidéki Zugliget már évszázadokkal ezelőtt is gyűjtőhelye volt az elegáns budai és pesti közönségnek? A róla szóló történetek egészen Mátyás királyig nyúlnak vissza, de szó lesz még Lóvasútról, a Szépilona-házról és még ki tudja mennyi, de mennyi történetfoszlányról.

2000 éves fürdőváros

A Flórián térről induló séta nem másra, mint Budapest fürdővárosi minőségére derít fényt, és bár 2000 évet bejárni még gondolatban is sok lenne, a termálvíz útján való kalandozásnak köszönhetően mégiscsak megtudhatjuk, hogyan is járt a termálvíz kézről kézre.

Gellért Fürdő – Fotó: Facebook

Budapesti szeszhatározó

E szívderítő belvárosi sétán a bortól a sörön át a pálinkáig, megannyi ital, íz, történet keveredik majd, de éppen pont csak annyira, hogy a kóstolókkal gazdagított séta után mosolyogva, és azzal a kellemes megállapítással térjünk haza, hogy borban az igazság, de sörben az élet!

Gyere velünk a nyolckerbe!

Az Uccu Budapest klasszikus sétája Budapest egyik legsokszínűbb kerületébe invitálja most az érdeklődőket, ahol a roma kultúrával szorosan összefonódó kerületet egy egészen új és izgalmas nézőpontból ismerhetik meg a felfedezni szándékozó, „nyóckert” ismerő városlakók.