A legjobb családi filmek: 10 kutyás film, ami meghat és megnevettet

Összegyűjtöttünk a legjobb kutyás filmeket a 2000-es évekből, amelyek a család minden tagjának élményt nyújthatnak, miközben bemutatják azt a különleges kötődést, amely ember és kutya között kialakulhat. Válasszatok egyet, és nézzétek meg együtt ma este!

Hachiko

Egy Japánban tanító amerikai professzor (Richard Gere) véletlenül egy akita kölyökkutyát talál a vasútállomáson. Hazaviszi, ám felesége ezt nem nézi jó szemmel. Hirdetéseket rak ki városszerte, hogy gazdát keressen a kölyökkutyának. Ám amikor a hirdetésre jelentkező akad, megesik a szíve a férjéhez oly közel álló kutyán. A professzor legjobb barátja lesz e kutya, és elnevezi Hacsinak. Hacsi minden nap elkíséri őt a vonathoz, este pedig kimegy elé az állomásra. Így megy ez egészen addig, míg egyszer nem érkezik meg a gazdi.

A legjobb kutyás filmek: Hachiko

Marley és én

Marley imádnivaló és tökéletesen nevelhetetlen: a nyomában rendetlenség, káosz és botrány jár. Meg vidámság. Gazdái (Jennifer Aniston és Owen Wilson) élete nem könnyű, de változatos: szeretik egymást, veszekszenek, gyerekeik születnek, új házba költöznek de Marley állandó: a világ legrosszabb kutyája az igazi biztos pont az életükben.

A legjobb családi filmek kutyákról: Marley és én

A kutya négy élete

Magával ragadó családi film W. Bruce Cameron bestsellere alapján. A megható történet főszerepében egy többször is újjászülető, odaadó kutya keresi és találja meg az élete értelmét, hála azoknak az embereknek, akiket megtanít nevetni és szeretni. A filmnek készült egy hasonlóan szerethető folytatása, ami az Egy kutya négy útja címen futott Magyarországon.

A legjobb kutyás családi filmek: A kutya négy élete

Lassie

Mivel nehéz idők járnak a Carraclough családra, kénytelenek eladni skót juhászkutyájukat, Lassie-t Rudling hercegének. Lassie-t gazdáitól örszáz mérföldre, a Skócia északi partjainál álló kastélyba szállítják, ahonnan csodával határos módon sikerül megszöknie. Így kezdődik a Nagy-Britannia csodaszép tájait átszelő hihetetlen utazás, melynek során a kutyának rengeteg veszéllyel kell szembenéznie, hogy átkelve az országon, hazaérjen karácsonyra.

Megható kutyás filmek: Lessie

Max

Max katonai kutya volt Afganisztánban, gazdája elhunyt egy támadásban. Most hazatér Amerikába, ahol a kezelője családja fogadja be. A család és Max együtt próbálja feldolgozni a tragédiát, ami őket érte.

Kutyás filmek gyerekeknek: Max

A vadon hívó szava

Buck, a nagy szívű, imádnivaló kutya élete egyik pillanatról a másikra fenekestül felfordul, miután elrabolják a napfényes kaliforniai otthonából. A kényelemhez szokott kutya hamarosan a távoli alaszkai vadonban találja magát, ahol szánhúzó kutyaként kell teljesítenie, postai küldeményeket szállít a társaival. Az 1890-es években járunk, a nagy alaszkai aranyláz idején. Buck élete újabb fordulatot vesz, amikor találkozik John Thorntonnal, a magányos kalandorral. Jack London regényéből. (HBO GO)

Szánhúzó kutyás filmek: A vadon hívó szava

Egy kutya hazatér

Mit tehet egy kutya, ha messzire kerül otthonról? Vágyakozik a gazdája után. És mit tesz egy olyan különleges, játékos kedvű, és makacs négylábú, mint Bella? Elindul. Hegyen-völgyön, havon és vadonon keresztülvágva, dacolva vadállatokkal, lavinával és ami a legveszélyesebb, az útjába akadó emberekkel keresi az otthonát, valamint a legjobb barátját, Lucast, meg az ő különleges családját. (Netflix)

Kutyás filmek gyerekeknek: A kutya hazatér

Kutyahideg

Tudósok és felfedezők kis csoportja a Déli-sarkvidéken végez kutatómunkát. A tél beköszönte előtt expedícióra indul a térképész Cooper és a geológus Davis. Vezetőjük és a nyolc szánhúzó kutya irányítója Jerry. Az út során a csapat egyik tagja balesetet szenved. Még éppen idejében érnek vissza a táborba ahhoz, hogy a közelgő vihar elől repülővel evakuálni tudják őket. A nyolc kutyát azonban kénytelenek magukra hagyni. Jerry megfogadja, hogy az első adandó alkalommal visszajön értük. Arra senki sem számít, hogy az évszázad vihara tör ki az Antarktiszon. A film megtörtént esetet dolgoz fel. (HBO GO)

Megható szánhúzó kutyás filmek: Kutyahideg

Ebgondolat

Enzo egy öreg, bölcs kutya, amelyet a feltörekvő Forma 1-es versenyző gazdája, Denny Smith a legendás olasz versenyautó-tervezőről, a Ferrari autógyár alapítójáról, Enzo Ferrariról nevezett el. Miután Enzo meg van győződve arról, hogy emberként fog újjászületni, megosztja gondolatait, emlékeit az autóversenyzésről és az életről. Enzo sajátos betekintést nyer az emberi világba, rájön, hogy a versenypályán alkalmazott technikák a hétköznapokban is alkalmazhatóak. Gart Stein regényéből. (HBO GO)

A legjobb kutyás családi filmek: Ebgondolat

Alfa

20 ezer évvel ezelőtt, az utolsó jégkorszakban, egy Keda nevű fiatalember a törzsével együtt először indul bölényvadászatra, de közben megsérül. Amikor magához tér, túl kell élnie a vadonban. Megtámadja egy farkasfalka és közülük megsebesít egyet, de nem tudja magát rávenni, hogy végezzen vele. Az eszméletlen farkast egy barlangba viszi, ahol gondoskodik róla, ételt és vizet ad neki. Lassan a farkas barátként tekint rá, és a két fél szoros köteléket köt egymással.

A legjobb családi filmek kutyákról: Alfa

A legjobb régebbi kutyás filmek

Persze, ne feledkezzünk el a régi kedvencekről sem: az Úton hazafelét, a 101 kisutyát, a Beethovent, az Egyik kopó másik ebet talán már minden felnőtt ezerszer látta, de a gyerekeknek új élményt nyújthat, és nekünk is jólesik bármikor újranézni.

Ha minden kutyás filmet megnéztetek, jöhet egy friss családi film 2020-ból: