Megnyitott Rácz Jenő új étterme, ahol minden nap élőben láthatjuk a séfet alkotni

Fél év csúszással ugyan, de szombaton megnyitott a Rumour by Rácz Jenő, a Michelin-csillagos séf első önálló vállalkozása, ami itthon ezelőtt ismeretlen étteremélménnyel várja a vendégeket.

Fotó: Rumour by Rácz Jenő

A Ferenciek terétől egy köpésre, a Petőfi tér 3-5. szám alatt nyitott meg május 8-án Rácz Jenő új étterme, a Rumour by Rácz Jenő. A Rumour arra a séfasztal-koncepcióra utal, amely szerint a vendégek a konyhát körbeülve étkeznek. Ez egy olyan interaktív élmény, amely során a vendégek szemtanúi lehetnek az egyes fogások elkészítésének, ezáltal nagy hangsúly helyeződik a vendégek és a séfek közötti közvetlen kapcsolatra.

A séf régi álma vált valóra az itthon újnak számító fine dining koncepcióval, amely egyszerre mindössze 21 vendéget ültet a bárpult szerű körasztalhoz, míg középen végignézhetik, a séfek hogyan dolgoznak azon, hogy eléjük kerüljön a felejthetetlen ízélményekkel kecsegtető látványos fogások sora.

Fotó: Rumour by Rácz Jenő

Ahogy Rácz Jenő a Dining Guide-nak adott interjújában fogalmazott, a vendégek minden este találkozhatnak vele az étteremben, ahol két degusztációs menüvel várja őket. A Pre-Theatre Menu névre keresztelt ételsor egy „a természet kincset érő nyersanyagai által inspirált, minőségi hozzávalók felhasználásával készített hatfogásos menü„, míg az igazi Rumour Menu egy „tizenegy fogásos fine dining élmény, amely Magyarországon egyedülálló séfasztal koncepcióban kerül megvalósításra. Jellegében felveszi a versenyt egy színházi előadással, ahol a közönség testközelből figyelheti az ételek elkészítésének minden mozzanatát” – írják a Rumour honlapján.

Elérhetőség

Rumour by Rácz Jenő
1052 Budapest, Petőfi tér 3-5.
rumour.restaurant.hu