5 kedvenc filmünk Audrey Hepburntől, amit kötelező megnézni

Audrey Hepburn születésnapja alkalmából összegyűjtöttük kedvenc filmjeinket tőle, tán a legjobbakat a legendás színésznőtől. Mind kihagyhatatlan darab. 

Álom luxuskivtelben

Holly Golightly (Audrey Hepburn) reggelizés közben egyre csak a luxusékszerbolt csábító kirakatát bámulja. Ez álmai netovábbja, hiszen tizennyolc évesen otthagyta szülővárosát és férjét, hogy divatos frizurával és negyven centis szipkából pöfékelve mint playgirl meghódítsa New York előkelő világát. Adakozó kedvű kísérőkben és hóbortos partikban nincs is hiány, épp csak érzelmeknek van szűkében. Mindaddig, amíg bele nem habarodik egy ágrólszakadt, sikertelen íróba.

Római vakáció

Audrey Hepburn egy romantikus, modern hercegnőt alakít, akinek egy napon elege lesz abból, hogy minden lépését figyelik, minden mozdulatára, mondatára figyelnie kell, és soha nem érezheti szabadnak magát. Egy óvatlan pillanatban megszökik az aranykalitkából, és megszabadulva minden kötöttségétől, felszabadultan, átlagos lányként bolyong a gyönyörű Róma utcáin. Azt reméli, hogy senki nem ismeri majd fel, hiszen ki gondolna arra, hogy egy hercegnő járkál egyszerű ruhában az emberek között. Egy szemfüles amerikai újságíró azonban felismeri a lányt, és szenzációs riportot szimatol. Elhatározza, hogy a lány bizalmába férkőzik, és úgy tesz, mintha nem tudná, ki is a lány valójában.

My fair lady

Az excentrikus nyelvészprofesszor, Higgins fogadást köt, hogy az egyszerű virágáruslányból, Eliza Doolittle-ből (Audrey Hepburn) a „helyes” beszéd segítségével egy igazi dámát farag. Többszöri kisebb kudarc után végül teljes sikert arat, Elizát mint tökéletes úri hölgyet csodálja a környezete. Ez természetesen Eliza sajátos belső értékein is alapul, amelyeket csak Higgins nem vesz észre. Mikor igen – már késő.

Sabrina

Sabrina, a Larrabee család sofőrjének lánya, aki beleszeret apja gazdag munkaadójának fiába, az előkelő megjelenésű Davidbe. A lány Párizsba utazik, hogy elvégezzen egy háztartási iskolát. Két év múlva tér haza, új külsővel, kész nőként, és nyomban megpróbál David közelébe férkőzni. A fiú addigra már az esküvőjét tervezi, de ez nem akadályozza meg abban, hogy Sabrinával szerelmi viszonyba kezdjen.

Háború és béke

A film a regényéhez méltóan igyekszik filmvászonra örökíteni az időt, amikor a legyőzhetetlennek vélt Bonaparte Napoleon egész Európát térdre kényszeríti, majd Oroszország felé fordítja figyelmét. Moszkvában, a közelgő háború hangulatában Piérre Bezuhov látogatóba érkezik régi jó barátjához, Rosztov grófhoz. De Piérre szívéhez ebből a családból nem a gróf, hanem annak lánya Natasa (Audrey Hepburn) áll a legközelebb.