Fürdőzni vágyók figyelmébe: Így nyitnak a fővárosi fürdők és strandok

Ahogy lassanként nyitnak az üzletek, a teraszok, illetve az éttermek belső terei, úgy kerülnek sorra a fővárosi fürdők, gyógyfürdők, illetve strandok is.

Széchenyi gyógyfürdő – Fotó: Facebook

A fővárosi fürdők ütemezetten és fokozatosan nyitnak, május 1-jén például a Széchenyi, a Gellért, a Rudas, a Lukács, a Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nyitották meg kapuikat a lazítani és fürdőzni vágyók előtt. Eközben a pünkösdi nyitásra készülődik a Palatinus és a Pesterzsébeti fürdő, de június elejével lesz látogatható a Dandár fürdő, valamint a Római és Pünkösdfürdői strand is.

A fürdőkben, illetve a strandokon egyelőre érvényben maradnak a járványügyi szabályok, tehát 18 év felett csak úgy látogathatjuk őket, ha már rendelkezünk védettségi igazolvánnyal. Ez alól kivételt képeznek azok, akik beutalóval, gyógyászati szakrendelésre érkeznek, illetve a 18 éven aluliak, akik kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezők felügyeletével látogathatják a fürdőket. Számítani kell testhőmérséklet-mérésére is, melyet a bejáratnál ellenőriznek.

Gellért Fürdő – Fotó: Facebook

Ha felkerekednétek egy fürdő- vagy strandlátogatásra, érdemes felkészülni arra, hogy mindenképp legyen nálatok papucs, hiszen enélkül nem engednek be a fürdő területére. Időt spórolhattok még a belépőjegyeket online megváltásával, mivel a pénztárak, illetve a büfék előtt kötelező a védőtávolság betartása, továbbá maszkot egyedül a medencetérben, a szaunában és a gőzkabinokban nem kell viselni, minden más esetben kötelező.

A jó hír, hogy a járványhelyzet előtti árakon juthattok hozzá szokásos belépőjegyeitekhez, élhettek a kedvezményekkel, de ha van már meglévő, korábban megváltott bérletetek vagy ajándékutalványotok, azok érvényességét automatikusan meghosszabbítják.