Idén is megrendezik az ország legnépszerűbb tóparti kisfesztiválját: Júliusban visszatér a Bánkitó

Július 8. és 10. között a Bánkitó Fesztiválon ismét mindenki belevetheti magát a legjobb programokba és a tó hűvös vizébe. Magyarország legnagyobb kisfesztiválja idén még kisebb lesz, de annál különlegesebb.

Fotó: Bánkitó Fesztivál Facebook

A Bánkitó Fesztivált idén az eredetileg tervezett 2021. július 8-10. közötti időpontban rendezik meg Bánkon, a tó körül. A sok bizonytalan körülmény ellenére a szervezők bizakodnak, hogy júliusban már lehet majd biztonságosan fesztiválozni.

Mindannyian nehéz hónapokon vagyunk túl, de szerencsére a Bánkitó szuper közössége őszinte türelemmel és elfogadással támogatott bennünket. Sajnos a helyzet kiszámíthatatlansága ugyan hátráltatja a tervezést, és bár biztosan még nem lehet tudni, hogy milyen korlátozások lesznek és milyen formában lesz lehetséges a fesztiválozás, több különböző eshetőségre is megvannak a megfelelő forgatókönyveink” – mondta Oláh Kata, a fesztivál ügyvezetője.

Fotó: Bánkitó Fesztivál Facebook

Méretében ugyan a megszokottnál kisebb, de minden tekintetben páratlan, házibuli-hangulatot idéző kisfesztiválra készülhetnek a látogatók, amelyen a tervek szerint kettő élőzenei és egy izgalmas elektronikus zenei helyszínen zajlanak majd koncertek. A magyar virtusnak megfelelően az idei talpalávalót a hazai zenekarok fogják hozni, míg a színház, civil-kult részlegen régi-új helyszínek lesznek a falu nyilvános tereiben, ahol szokás szerint lehetőség lesz elmerülni a kortárs magyar kultúra legjavában, a független zenei szcénától kezdve a képzőművészeten át a színházig.

Fontos! Mivel sokan döntöttek úgy, hogy a tavalyról megmaradt jegyüket áthozzák idénre, és a 2021-es Bánkitó kapacitása amúgy is korlátozott, idén nagyon alacsony darabszámban értékesítenek jegyeket a fesztiválra, bérleteket például csak a hírlevélre feliratkozók tudnak majd venni.